Лисичанськ відвідала Людмила Денісова

Сьогодні, 21 березня, Луганську область з робочим візитом відвідала Уповноважений Верховної Ради України (ВРУ) з прав людини Людмила Денісова.

В рамках візиту, у місті Лисичанську відбулось відкриття громадської приймальні представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини, у якому взяли участь сама Людмила Денісова, представник Уповноваженого ВРУ з дотримання прав людини в місцях несвободи та процесуальних прав В’ячеслав Петльований, представник Уповноваженого ВРУ з дотримання прав жителів Донецької і Луганської областей Павло Лисянський, радник Уповноваженого ВРУ з прав людини Марія Кравчук,  виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації — керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко, Лисичанський міський голова Сергій Шилін та його заступник Ігор Ганьшин, прокурор Луганської області Володимир Янко, начальник Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях Олександр Карпенко, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Луганській області Руслан Усманов.

Павло Лисянський познайомив присутніх з роботою громадської приймальні та звітував про напрямки та обсяг виконаних у 2018 році робіт. Також він зазначив, що саме в цьому офісі Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини нададуть допомогу кожному, чиї права були порушені.

Зазначимо, що громадська приймальня розташована за адресою: м. Лисичанськ, пр. Перемоги 127.

Також, у рамках відвідин у Лисичанському краєзнавчому музеї відбулася зустріч Людмили Денісової з керівництвом міста, адвокатами, представниками громадськості та ЗМІ.

Людмила Леонтіївна розповіла присутнім про напрямки діяльності Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини та найбільш актуальні звернення, які надходять на їх адресу. «Часто буваю на Луганщині, останнім часом практично кожен місяць. Нам вдалося домовитись про те, щоб наші громадяни України, які відбувають покарання на території на сьогоднішній день неконтрольованої українською владою, були переміщені на підконтрольну Україні територію. Чому це важливо — тому що це наш контроль, моніторинг за дотриманням прав засуджених українських людей», — зазначила вона.

Сергій Шилін подякував Уповноваженому ВРУ з прав людини Людмилі Денісовій за роботу, яку вона проводить разом із представником Уповноваженого ВРУ з дотримання прав жителів Донецької і Луганської областей Павлом Лисянським та командою регіональних представників Максимом Якімцем, Іриною Нікульниковою, Юлією Башкіровою за пильну увагу до нагальних питань громадян, співпрацю та дії, спрямовані на благо міста та Донбасу в цілому.

Окрім того, під час заходу були підписані меморандуми про співпрацю Людмили Денісової з ГО «Східна правозахисна група» та ГО «Проліска» міста Лисичанська, які займаються протидією порушенням прав людини, захисту основоположних прав і свобод кожного громадянина, а також несуть гуманітарну місію мирним жителям зони військового конфлікту.

Зазначимо, що також під час візиту Уповноваженим ВРУ проведений моніторинг стану підготовки до виборів Президента України на містах.