До Лисичанська завітала делегація з Литовської Республіки

Вчора, 8 квітня, до нашого міста завітала литовська делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом.

Візит до Лисичанська почався з офіційної зустрічі Посла Литовської Республіки з міським головою Сергієм Шиліним. В заході також взяли участь заступники міського голови Андрій Шальнєв та Ігор Ганьшин, керуючий справами Олександр Савченко, представники Міжнародного благодійного фонду «Карітас» та Камерного оркестру Святого Христофора Вільнюського муніципалітету, Аташе з питань оборони при Посольстві Литовської Республіки в Україні, полковник Альгірдас Норкус, голова Благодійного фонду «Корона князів Острозьких» Робертас Габулас, заступник начальника штабу Об’єднаних Сил (ООС) зі стратегічних комунікацій, полковник Руслан Мирошниченко, начальник групи військового співробітництва штабу ООС, полковник Олег Бартош, волонтери.

Метою зустрічі було обговорення напрямків співробітництва в культурній та освітніх сферах за участю Посольства Литовської Республіки в Україні, литовських волонтерів та Збройних Сил України.

Під час заходу міський голова Сергій Шилін розповів про найбільш вагомі проблеми Лисичанська, ситуацію в нашому регіоні, пов’язану з близькістю до зони військового конфлікту, співпрацю з іншими міжнародними організаціями та напрямки їх допомоги. Також було обговорено можливість виступу Камерного оркестру Святого Христофора Вільнюського муніципалітету у Лисичанську під час святкування 5-ї річниці визволення міста від незаконних збройних формувань та ознайомчих подорожей лисичанських школярів до Литовської Республіки.

В свою чергу Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс розповів, що у грудні минулого року у Вільнюсі відбувся спільний благодійний концерт Камерного оркестру Святого Христофора та українського гурту «Океан Ельзи». На зібрані кошти від концерту було закуплено гуманітарну допомогу для дітей зі Сходу України, зокрема, для деяких Лисичанських шкіл.

Сергій Іванович подякував литовським гостям за увагу до Лисичанська та наголосив, що міська рада завжди відкрита до співробітництва та дуже вдячна доречній підтримці освітніх закладів міста.

Потім делегація разом з міським головою відвідала Навчально-виховний комплекс «Гарант», Центр урбан культур «Дружба», Новодружеську дитячу школу мистецтв та Лисичанську загальноосвітню школу № 25. Гостей скрізь зустрічали у найкращих українських традиція та хлібом з сіллю. Усі заклади отримали подарунки, серед яких фотоапарат та медійне приладдя, прапор НАТО, цимбали, проектор та безліч спортивного приладдя.

Гості були приємно здивовані роботі великого критого Центру урбан культур для молоді, вдячні вихованцям Новодружеської ДШМ за чудовий настрій, подарований артистичними номерами, керівництву НВК «Гарант» — за смачну каву, а школярам 25-ї школи — за зустріч литовською мовою і відеопрезентацію свого начального закладу.

Вважаємо, що у членів литовської делегації залишилися лише приємні враження та позитивними емоції від візиту до нашого міста.

«Черговий візит делегації Литовської Республіки до нашого міста означає, що дружба між нашими країнами існує та міцнішає, і Лисичанськ буде з нетерпінням очікувати наступної зустрічі з делегацією дружньої держави», — підсумував Сергій Шилін.

Фото у фотогалереї (29 шт.)