Вітаємо переможців міського конкурсу «Озброєні піснею»

Сьогодні, 8 квітня, у Лисичанському міському палаці культури (ПК) пройшов традиційний міський фестиваль-конкурс української патріотичної пісні «Озброєні піснею». Зазначимо, що відділ у справах сім’ї, молоді та спорту за підтримки відділу культури Лисичанської міської ради щорічно організовує та проводить цей конкурс з метою відродження та популяризації патріотичної пісні, виявлення обдарованої молоді та сприяння її подальшому талановитому розвитку.

Цього року студентські колективи Відокремленого підрозділу «Лисичанський педагогічний коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», Лисичанського державного гірничо-індустріального коледжу, Лисичанського промислово-технологічного коледжу, Лисичанського професійного торгово-кулінарного ліцею та Державного професійно-технічного навчального закладу «Привільський професійний ліцей» презентували знання сучасних українських патріотичних пісень, а також артистичність та талановитість їх виконання.

У заході взяли участь заступник міського голови Ігор Ганьшин, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ніна Нецвєт, начальник відділу культури Людмила Ткаченко, студенти навчальних закладів та мешканці мікрорайону.

Оцінювало конкурсантів журі у складі помічника депутата міської ради Олександра Доценка, головного спеціалісту відділу культури Лисичанської міської ради Кристини Веселової, командира відділення охорони Лисичанського міського комісаріату Олега Глушка, хореографа, викладача відділу мистецтв Лисичанської дитячої школи мистецтв (ДШМ) № 1 Юлії Воронько та викладача вищої категорії сольного співу Лисичанської ДЩМ № 1 Любов Штро.

На сцені лунали українські патріотичні пісні «Хочу жити без війни», «Єдина країна», «Країна», «Мир над Україною», «Заплакало небо», виконавців-конкурсантів яких чисельними гучними оплесками зустрічали групи підтримки.

А поки журі оцінювало відповідність творів тематиці конкурсу, виконавську майстерність, хореографічну постановку номерів, сценічну культуру виконавців та складність обраного репертуару, на глядачів чекали танцювальні та вокальні номери художньої самодіяльності у виконанні вихованців Привільської ДШМ, Лисичанської ДШМ № 1 та міського ПК.

За результатами конкурсу місця розподілились наступним чином.

У номінації «Професійні ліцеї»:

І місце — Державний професійно-технічний навчальний заклад «Привільський професійний ліцей»;

ІІ місце — Лисичанський професійний торгово-кулінарний ліцей.

У номінації «Вищи навчальні заклади І-ІІ рівня акредитації»:

І місце — Відокремлений підрозділ «Лисичанський педагогічний коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка»;

ІІ місце — Лисичанський державний гірничо-індустріальний коледж;

ІІІ місце — Лисичанський промислово-технологічний коледж.

Ігор Ганьшин в своєму виступі подякував колективам навчальних закладів, які взяли участь в конкурсі, зазначив єдність педагогів і учнів при підготовці конкурсних номерів та підтримку зі сльозами на очах присутніх.

У майбутньому хотілося б бачити на сцені більше номерів і більшу кількість навчальних закладів, адже вчити і виховувати на прикладі патріотичної пісні так необхідно наразі в нашому місті, — підкреслив заступник міського голови та вручив учасникам Грамоти Лисичанської міської ради та пам’ятні подарунки — радіомікрофони.

Фото у фотогалереї (25 шт.)