Лисичанська міська рада переконливо просить всіх споживачів ЛКСП «Лисичанськводоканал» погасити заборгованість

На даний час в місті склалась техногенна та екологічна катастрофа через неможливість здійснення водопостачання та водовідведення, що пов’язано із знеструмленням виробничих об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал».

Законодавче врегулювання господарської діяльності енергопостачальних організацій вкрай відрізняється від законних норм водопостачальних підприємств. Енергопостачальники тривалий час мають змогу припиняти енергопостачання боржникам та встановлюють 100% попередню оплату.

Для підключення об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал» ТОВ «ЕНЕРА СХІД» вимагає від ЛКСП «Лисичанськводоканал» попередню оплату у розмірі 100% заявлених обсягів споживання електроенергії, 25.04.2019 ЛКСП «Лисичанськводоканал» здійснена попередня оплата ТОВ «ЕНЕРА СХІД» за травень 2019 у розмірі 1,25 млн. грн., тобто 30%.

З метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації, Лисичанська міська рада переконливо просить всіх споживачів ЛКСП «Лисичанськводоканал» погасити заборгованість, у разі наявності, за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення, а при змозі внести попередню оплату. У зв’язку з арештом рахунків ЛКСП «Лисичанськводоканал», оплату населенню можна здійснювати у відділеннях «Укрпошти» та в касі абонстолу ЛКСП «Лисичанськводоканал».