Впровадження новітніх технологій у сфері надання адміністративних послуг у м. Лисичанську

21 травня відбулася офіційна передача мобільного кейсу для надання адміністративних послуг Центру надання адміністративних послуг у м.Лисичанську представниками проекту «Реформа управління на сході України ІІ», що виконується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusаmmenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального уряду Німеччини. У заході взяли участь перший заступник міського голови Андрій Шальнєв, начальник управління адміністративних послуг Олена Литвинюк, координатор Проекту Олексій Кубар, технічний радник з адміністративних послуг Проекту Ліза Жуковська, фахівець зі зв’язків з громадськістю Оксана Рач, перший заступник Департаменту муніципальних послуг та регуляторної політики Кам’янської міської ради та експерт з муніципальних послуг Михайло Кравцов, адміністратори Центрів надання адміністративних послуг міст Лисичанська та Сєвєродонецька.

Проект «Реформа управління на сході України ІІ» є постійним та надійним партнером Лисичанської міської ради та Центру надання адміністративних послуг у м.Лисичанську з 2013 року. Завдяки плідній співпраці та за матеріальної підтримки проекту Центр має сучасне відремонтоване та оснащене приміщення, постійно отримує допомогу у розбудові та осучасненні його діяльності. За результатами багаторічної сумісної роботи керівництво та співробітники Проекту відзначають ЦНАП у м.Лисичанську як один з найбільш потужних на сході України, команду якого формують висококваліфіковані спеціалісти, які постійно прагнуть вдосконалювати якість сервісу для громадян.

Концепція «Мобільного офісу» в Україні була розроблена і впроваджена у м. Кам’янському. Унікальний проект «Мобільний офіс», який сколихнув всю Україну, — комплект сучасної портативної техніки. «Мобільний офіс» дозволить у форматі віддаленого робочого місця здійснювати повноцінний прийом документів для отримання адміністративних послуг за місцем перебування громадян. Адміністратор за допомогою мобільного кейсу, який вміщує ноутбук, сканер, термінал та інше технічне оснащення, може виконати всі необхідні операції для надання послуг незалежно від місцезнаходження: вдома, у лікарні або іншому місці, де перебуває людина з обмеженими можливостями. Новий сервіс запровадили для людей з інвалідністю на дому. Але, окрім людей з інвалідністю, такою послугою можуть скористатися й люди похилого віку. В нагоді стане «мобільний офіс» і для створення віддалених робочих місць адміністраторів. Послуга орієнтована на підвищення якості обслуговування клієнтів ЦНАП.

З метою ефективного функціонування віддаленого робочого місця у форматі «мобільного офісу» було проведено тренінг для працівників Центрів надання адміністративних послуг міст Лисичанська та Сєвєродонецька на тему: «Інноваційні підходи до надання адміністративних послуг громадянам» щодо технічного наповнення та функціоналу кейсу, а також організаційного та правового забезпечення віддалених робочих місць з використанням мобільного кейсу. Учасники тренінгу дізналися історію створення сервісу, його поширення та ознайомились з практиками застосування мобільного кейсу у різних громадах. Відбувся перший запуск мобільного кейсу з використанням наочної презентації технічних особливостей та складових кейсу, проведено тестування обладнання. Під час практичної частини тренінгу учасниками були розроблені «дорожні карти» запуску сервісу у своїй громаді.

Підсумком тренінгу стало обговорення питань, що виникали під час заходу. Працівники ЦНАП у м.Лисичанську поділилися своїми враженнями, та висловили подяку розробникам «Мобільного офісу» в особі Михайла Кравцова. Співпрацювати з представниками флагману та новатору у сфері надання адміністративних послуг такими, як є ЦНАП у м.Кам’янькому, цікаво та почесно одночасно. Окрема подяка нашим надійним міжнародним партнерам — проекту «Реформа управління на сході України ІІ», організаторам в особі Лізи Жуковської за надану чудову можливість наблизити надання адміністративних послуг у м.Лисичанську до європейського рівня! Вони завжди відчувають потреби партнера та готові допомагати у втіленні в життя потрібних людям ідей.

Колектив Центру надання адміністративних послуг у м.Лисичанську впевнений, що громадяни з особливими потребами м.Лисичанська найближчим часом зможуть відчути та високо оцінити всі переваги «Мобільного офісу».