Традиційна Відкрита міська спартакіада інвалідів та членів їх сімей пройшла у Лисичанську

Сьогодні, 22 травня, на спортивній культурно-оздоровчій базі «Лисичанець» відбулася традиційна Відкрита міська спартакіада інвалідів та членів їх сімей. Подібний захід проводиться вже 28 раз, а організатором спартакіади виступає відділ у справах сім'ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради.

Інваліди з ураженням опорно-рухового апарату, з наслідками ДЦП, а також члени товариства сліпих і члени клубів людей з обмеженими фізичними можливостями міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна, Щастя, Білокуракинського, Старобільського та Новоайдарського районів зібралися теплим весняним днем на березі річки Сіверський Донець, щоб показати свої вміння в настільному тенісі, фігурному водінні коляски, шаховому бліцтурнірі, шашках, армреслінгу, «кольцеброси», а також насолодитися свіжим повітрям з користю для здоров'я.

В урочистому відкритті змагань взяли участь Лисичанський міський голова Сергій Шилін та його заступник Ігор Ганьшин, начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради Ніна Нєцвєт, директор Луганського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів Юрій Кравченко, голова Луганської обласної організації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Наталія Гордєєва та директор Луганського відділення фонду соціального захисту інвалідів Наталія Чібрісова.

Сергій Шилін привітав учасників спартакіади і зазначив: «Ви люди сильні духом, що живуть в гармонії зі світом та величезною вірою в серці, мають непохитну віру та щодня показують приклад всім оточуючим своїм гарним настроєм». Також Сергій Іванович побажав учасникам здоров'я, удачі та перемоги в змаганнях.

Голова громадської організації «Сєвєродонецьке міське товариство інвалідів «Надія» Валентина Злиднева за щорічну організацію традиційного заходу, який об'єднує і дарує радість спілкування вручила Подяки міському голові Сергію Шиліну, його заступнику Ігорю Ганьшину і начальнику відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Ніні Нєцвєт.

Суддівська бригада на чолі з головним суддею - заступником директора Лисичанської міської ДЮСШ Оксаною Юрок уважно слідкувала за ходом перебігання кожного виду змагань та фіксувала всі спортивні результати учасників.

За підсумком спартакіади лисичани зайняли наступні призові місця:

Фігурне водіння коляски:

IІІ місце - Ілля Шваб.

«Кільцекид»:

I місце – Ольга Агафонова, Олексій Бібік;

III місце – Марія Лунгор, Сергій Чернявський.

Шашки:

IІ місце – Світлана Кулішова, Олексій Нікітін;

III місце – Галина Кутненко.

Шахи:

I місце - Олексій Нікітін.

Армреслінг:

ІІ місце - Олексій Нікітін;

ІІІ місце – Сергій Шваб.

Настільний теніс:

IIІ місце - Олексій Нікітін.

Міський голова Сергій Шилін вручив переможцям грамоти, медалі та призи від Лисичанської міської ради.

А у фіналі спартакіади всі учасники поласували смачною польовою кашею під чудові звуки акордеону та живе спілкування з оточуючими. Захід, без сумніву, став справжнім святом для людей з обмеженими фізичними можливостями. Подібні моменти вкрай важливі для справжніх емоцій і позитиву, що необхідні для життя.

Відділ у справах сім'ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради висловлює вдячність за допомогу в організації щорічної спартакіади підприємцям міста Олександру Третьякову, Віктору Фіщуку, Павлу Кирилову та Олені Кардаковій, а також відділу культури за музичний супровід та бригаді швидкої допомоги за чергування протягом всього заходу.

Фото у фотогалереї (31 шт.)