«Я славлю свою Україну»

Під такою назвою, вчора, 24 серпня, на площі Перемоги до 28-ї річниці незалежності відбувся святковий концертно-розважальний захід.

До уваги присутніх було представлено безліч розваг. Працівники ПК ім. В. Сосюри запрошували всіх до веселої ферми, де дітлахи з захопленням брали участь в іграх «Взяти бика за рога», «Hole board», «Нагодуй порося», а також «доїли корову», грали в рибалку, «Дартц» тощо.

Лисичанські бібліотекарі пропонували дутям творчі розваги з національним колоритом. Маленькі гості свята з задоволенням ліпили, розфарбовували, створювали патріотичні закладки для підручників, писали та малювали побажання рідній Україні. Працівники центру науково-технічної творчості пропонували цікаві розумні ігри для більш старших дітей та дорослих.

Окрім того, всі бажаючі мали змогу намалювати святковий аквагрим та завітати на виставку-продаж майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.

Захід продовжив традиційний святковий концерт, що розпочався з виступу військового оркестру військової частини А2062 в рамках концертного туру «Марш незалежності». Окрасою концертної програми став показ мод весільної тематики, що підготували працівники та вихованці ПК ім. В. Сосюри.

Керуючий справами Олександр Савченко привітав всіх присутніх з 28-ю річницею незалежності України, подякував всім, хто докладає зусиль, щоб Україна була самостійною та успішною та побажав, щоб кожен українець був щасливим на своїй рідній землі, під мирним небом рідної Батьківщини.

За бездоганне служіння народу України, особисту мужність і відвагу проявлені під час виконання бойових завдань у зоні АТО щодо захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України Олександр Олександрович вручив обласні нагороди «Знак пошани «Захисник Луганщини»:

- учаснику бойових дій, молодшому сержанту Мирославу Гармаш-Бутенку;

- учаснику бойових дій, капітану запасу Івану Єременка;

Подяки Лисичанської міської ради:

- голові ГО «Ветерани АТО Луганщини» Артему Коваленку;

- сержанту В’ячеславу Батраку;

- капітану Валерію Неминущему;

- капітану Ігорю Барабашу;

- сержанту Тарасу Перемишнєву.

Святковий настрій задавали танцювальні та вокальні номери працівників та вихованців палаців культури міста.

Слід зазначити, що цього дня лисичанські майстри декоративно-ужиткового мистецтва взяли участь у обласних заходах до Дня незалежності України. Зокрема працівники Лисичанського міського краєзнавчого музею представили виставку рушників та вишиванок, яку оглянув голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

За участь у вистаці-ярмарку «Україна очима митців» лисичанські майстри отримали Подяку Луганського обласного центру народної творчості.