«Озираючись на мить назад та враховуючи досвід історії, ми маємо дбати про найголовніше - мир на рідній землі!»

Сьогодні, 2 вересня, в День міста та 76-ї річниці визволення Лисичанська від нацистських загарбників за традицією урочисті заходи розпочалися біля меморіального комплексу «Привільнянський плацдарм». Це історичне місце є символом пам'яті і даниною поваги подвигу мужніх солдатів, які захищали нашу рідну землю і повернули мир і свободу нашої Батьківщини.

У заході взяли участь народний депутат України Олександр Сухов, керівництво міста на чолі з міським головою Сергієм Шиліним, міські голови міст Привілля і Новодружеськ Максим Гура та Андрій Гайдуков, депутати міських рад, ветерани війни і праці, учнівська молодь, мешканці та гості міста.

Відкриваючи урочистий мітинг, Привільський міський голова Максим Гура привітав присутніх зі святом та підкреслив, що саме з цього плацдарму розпочались переможні бої за наш рідний край.

В цей святковий день від імені Лисичанської міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто привітав всіх з 76-ю річницею визволення Лисичанська, Новодружеська, Привілля очільник міста Лисичанськ Сергій Шилін та побажав здоров’я, миру та злагоди, добробуту та сімейного щастя.

«Озираючись на мить назад та враховуючи досвід історії, ми з вами маємо дбати про найголовніше – мир на рідній землі. Адже лише за такої умови можливий сталий розвиток Колиски Донбасу. Майбутнє наших дітей та онуків залежить від кожного з нас. Наше спільне завдання - зробити все, щоб молоде покоління лишалося жити та працювати на Батьківщині. Талановита і цілеспрямована молодь це запорука зростання економічного потенціалу та, як наслідок, процвітання рідного міста», - підкреслив Сергій Іванович.

Також до привітань приєднались народний депутат України Олександр Сухов, Почесний шахтар, Почесний громадянин міста Привілля Іван Корнійович Нагорний та секретар Лисичанської міської ради Едуард Щеглаков.

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто загинув в бою, залишився безвісти зниклим та тих, хто своєю працею відновили наші міста та пішов з життя уже в мирний час.

По закінченню урочистого мітингу на всіх присутніх чекала зворушлива музична композиція учасників художньої самодіяльності.

Фото в фотогалереї (17 шт.)