З Днем народження, рідний Лисичанськ! З Днем міста, шановні лисичани!

Заходи, присвячені Дню міста та 76-ї річниці визволення Лисичанська, Новодружеська та Привілля від фашистських загарбників продовжилися біля меморіального комплексу «Пам’ять».

Лисичанський міський голова Сергій Шилін відкрив урочистий мітинг словами привітань та подяки трудовим династіям нашого міста, які цілеспрямовано працювали й працюють заради економічного зростання міста та кожному лисичанину за ентузіазм і натхнення, за працьовиті руки, за розуміння і терпіння, за надію і віру в краще завтра та побажав рідному місту процвітання, а мешканцям, здоров’я, добра, любові та сімейного добробуту, душевної рівноваги та впевненості.

Також Сергій Іванович висловив щирі слова подяки ветеранам та зазначив, що перспектива майбутнього має завжди спиратися на пам’ять. Озираючись назад, ми повинні вміти витягати з минулого уроки та намагатися бути достойними нащадками своїх предків.

Окрім того, очільник міста закликав присутніх пам’ятати про основні непохитні цінності — мирне небо, любов до рідної землі та порозуміння один з одним. Лише за таких умов є впевненість, що разом ми подолаємо всі труднощі та зробимо своє рідне місто успішним.

За сумлінну і плідну працю щодо розвитку місцевого самоврядування, бездоганне служіння громаді м. Лисичанська міський голова вручив відзнаки «Знак Пошани»:

— Ігорю Ганьшину — заступнику міського голови;

— Олександру Савченку — керуючому справами (секретарю) виконавчого комітету Лисичанської міської ради;

— Григорію Старченку — директору комунальної установи «Територіальне медичне об’єднання міста Лисичанськ»;

— Андрію Вінніку — військовому комісару Лисичанського міського війкового комісаріату, майору;

— Руслану Сікі — військовому комісару Старобільсько-Новопсковського районного об’єднаного комісаріату;

— Сергію Мазалову — ветерану служби цивільного захисту.

Окрім того, Сергій Іванович передав до фондів Лисичанського міського краєзнавчого музею оригінал екземпляру спеціального випуску газети за 1943 рік про перше визволення міста Лисичанськ від фашистських загарбників.

До привітань приєдналися член президії Лисичанської міської організації ветеранів України, Почесний громадянин Лисичанська, Почесний ветеран Лисичанська та України Михайло Петрович Царинник, учениця 10 класу Лисичанської спеціалізованої школи № 8 Тетяна Удодова та народний депутат України Олександр Сухов.

У своєму виступі секретар міської ради Едуард Щеглаков закликав з вдячністю ставитися до минулого, цінувати сьогодення та впевнено дивитися в майбутнє, а також передав слова привітання від народного депутата України Сергія Дунаєва.

Учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання.

Зазначимо, що вчора, 1 вересня, своє професійне свято відзначали підприємці. Тож за особистий внесок у розвиток підприємництва та інфраструктури міста, високий професіоналізм, а також за активну громадську позицію міський голова Сергій Шилін вручив Почесну грамоту виконавчого комітету Лисичанської міської ради колективу ТОВ ВТФ «Шарм» в особі директора Тетяни Олійник та Грамоти виконавчого комітету Лисичанської міської ради Миколі Лабунцю, Світлані Носулі, Юлії Антоненко, Олексію Трегубову, Олені Бондаренко.

Тематична концертна програма за участю солістів та творчих колективів палаців культури міста була сповнена ліричними піснями та любов’ю до рідного міста.

Як данина поваги і скорботи за загиблими учасники мітингу поклали квіти до підніжжя пам’ятного знака.

Захід продовжився біля меморіального комплексу «Танк» покладанням вінків з квітами.

Потім ветерани вирушили на святковий обід, де їх чекала польова каша і «фронтові сто грам».

Шановні жителі та гості міста запрошуємо вас на вечірні заходи, які почнуться о 18.00 на площі Перемоги та біля ПК ім. В.М. Сосюри, а о 18.30 — у сквері ім. 10-річчя незалежності України.

Фото у фотогалереї (57 шт.)