Міський голова Сергій Шилін привітав ветеранів Другої світової війни із 75-ю річницею Великої Перемоги над нацизмом

Сьогодні, 6 травня, міський голова Сергій Шилін відвідав ветеранів Другої світової війни і привітав їх із 75-ю річницею Великої Перемоги над нацизмом.

Разом із своїм заступником Ігорем Ганьшиним та заступником голови Лисичанської міської організації ветеранів України Любов’ю Утенковою очільник міста завітав до домівок, де мешкають учасники бойових дій, інваліди війни та малолітні в’язні нацистських концтаборів.

Зі словами привітання, вдячності за величний подвиг та мужність, побажаннями здоров’я, миру та добробуту Сергій Шилін вручив ветеранам пам’ятні листівки та подарунки від Лисичанського міського голови. Кожен з ветеранів був щиро радий увазі, пошані та вітанням з найважливішим для них святом — святом Великої Перемоги.

Зазначимо, що на сьогоднішній день у Лисичанську, Новодружеську та Привіллі мешкає 51 ветеран Другої Світової війни, серед яких 32 — малолітні в’язні концтаборів та 1 учасниця блокади. Ось історії деяких з них.

Софія Давидівна Кетова на війну вирушила, отримавши повістку з військкомату. Воювала на Сталінградському фронті, в зенітно-артилерійському полку. В одному з важких боїв отримала важке поранення у правий бік.

Іван Петрович Вербицький потрапив на фронт одразу після навчання. Як рядовий піхоти воював на 2-й лінії 3-го Українського фронту. Потім його перевели до розвідки, а далі до полку артилерії. У 1945 році дійшов до Австрії, отримав поранення.

Олександр Степанович Шейченко був призваний до армії за віком у 1944 році, служив водієм, у 1945 — переведений на Далекий Схід.

Володимир Лукич Сильванович воював молодшим сержантом у складі Першого Прибалтійського фронту. У боях за визволення Риги отримав поранення. Має військові відзнаки: орден Вітчизняної війни ІІ ступеня, медаль «За перемогу над Німеччиною».

Володимир Петрович Марющенко вирушив на війну добровольцем. Спочатку воював у складі 229-ї стрілецької бригади, потім мінометної роти. Двічі був поранений.

Іван Михайлович Демченко пройшов усю війну, полковник, узяв участь у параді Перемоги у 1945 році. Нагороджений орденами Богдана Хмельницького, Вітчизняної війни ІІ ступеня та Красної Зірки.