Лисичанськ отримав три апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

Сьогодні, 13 липня, біля Лисичанської багатопрофільної лікарні відбулася урочиста передача трьох апаратів штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова спільно з SCM в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні».

У заході взяли участь міський голова Сергій Шилін та його заступник Максим Головньов, голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай та його заступник Катерина Безгинська, головний лікар Лисичанської багатопрофільної лікарні Григорій Старченко та медичні працівники закладу, представники Фонду Ріната Ахметова.

Захід розпочався з вступного слова представника SCM в Луганській області Віталія Шевченка, який передав очільнику області, а далі — головному лікарю сертифікат на три апарати штучної вентиляції легенів з партії 200-т ШВЛ, придбаних Фондом Ріната Ахметова для лікарень України.

Очільник Лисичанська Сергій Шилін подякував Фонду за необхідні подарунки та керівництву ОДА за підтримку та спільну працю у боротьбі з пандемією COVID-19.

Також виступили голова Луганської обласної державної адміністрації та головний лікар Лисичанської багатопрофільної лікарні.

Окрім того, представник SCM в Луганській області Віталій Шевченко передав подарунки для лисичанських медиків. Лікар Олена Бузаєва, яка пройшла онлайн-навчання для медиків, що працюють з апаратами ШВЛ, організоване Фондом Ріната Ахметова спільно з МОЗ та Асоціацією анестезіологів України, отримала відповідний сертифікат. А медики у подарунок від Фонду — можливість замовити собі комплект медичного одягу, що буде пошитий на спецзамовлення.