У Лисичанську відкрили меморіальну дошку Іллі Михайловичу Бутяєву

Сьогодні, 1 вересня, напередодні святкування 77-ої річниці визволення Лисичанська від фашистських загарбників було відкрито меморіальну дошку учаснику бойових дій у роки Другої світової війни, шахтарю, видатній людині — Іллі Михайловичу Бутяєву. Дошку було встановлено на домі № 442 по вул. ім. В. Сосюри, де жив Ілля Михайлович.

У заході взяли участь керівник ВЦА м. Лисичанськ Олександр Заїка, заступник міського голови Ігор Ганьшин, представники ветеранської організації Лисичанська, близькі та рідні Іллі Михайловича Бутяєва.

«Я дуже радий, що сьогодні мені випала честь брати участь у відкритті меморіальної дошки учаснику бойових дій Другої світової війни. Людині, яка вкладала свою працю і талант, сили і енергію в становлення вугільної промисловості, виховувала нові покоління шахтарів — Іллі Михайловичу, кавалеру знаків «Шахтарська слава» і «Шахтарська доблесть», — зазначив керівник військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Олександр Заїка.

«Життя Іллі Михайловича Бутяєва — приклад мужності та патріотизму для сучасників. Світла пам’ять про цю прекрасну, добру, чуйну людину, буде жити в наших серцях та буде увічнена на цій меморіальній дошці», — підсумував очільник міста.

Також на заході виступили заступник голови ради ветеранів шахти ім. Д.Ф. Мельникова Валерій Гетьманенко та онука Іллі Бутяєва — Олена Коновалова.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано керівнику ВЦА м. Лисичанськ Олександру Заїці та Олені Коноваловій.