У Лисичанську пролунали перші дзвоники

Сьогодні, 1 вересня, школи Лисичанська відкрили свої двері для 8925 школярів. Святкові лінійки пройшли в умовах, адаптованих до карантину. У День знань вперше переступили шкільний поріг та сіли за парти 913 першокласників. Традиційно для «першачків» пролунали слова підтримки, побажання успіхів та наснаги, вірних друзів та чуйних вчителів.

Цього дня керівник військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Олександр Заїка та голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай із своїми заступниками та начальником Лисичанського відділу освіти завітали на свято Дня знань до Лисичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 14.

Святкову лінійку відкрила директор школи Людмила Стрельцова. Звертаючись до присутніх із вітальним словом, Людмила Іванівна зазначила, що цьогоріч школа святкує свій 30-й ювілей та зустрічає понад 900 учнів та 60 педагогів з новим сучасним яскравим обличчям. Це стало можливим завдяки діючій в області з 2016 року регіональній цільовій програмі енергозбереження в бюджетній сфері та реалізації проєкту «Реконструкція (термомодернізація) Лисичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 14 за програмою Президента України «Велике будівництво».

«Завдяки реалізації проєкту, школа зустрічає своїх учнів з новим утепленим дахом, повністю заміненими енергозберігаючими вікнами, новою системою опалення, утепленим підвалом, заміненими вхідною та евакуаційними дверима, і як кінцевий результат – утепленими стінами. А сама будівля має сучасний і яскравий вигляд», - зауважила директор школи Людмила Стрельцова.

Звертаючись до присутніх, керівник військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Олександр Заїка, привітав педагогічний колектив та учнівську громаду із оновленою будівлею, в якій, звичайно, буде набагато приємніше викладати та здобувати знання. «1 вересня – свято, від якого віє теплотою та щемить у грудях в кожного з нас! Вітаю вас із цим прекрасним днем – Днем знань! Нова школа, нові починання!», - підсумував Олександр Сергійович.

В свою чергу голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай побажав учням успіхів та наснаги, зберегти тепле ставлення до рідної альма-матері та вчителів. Щоб потім, вже будучи дорослими, виникало бажання повертатися у свою школу, у свою другу домівку. «Ваші долі – виключно у ваших руках! А наше завдання, як керівників та чиновників зробити умови для вас більш комфортними», - зазначив Сергій Володимирович. Наступного року керівник Луганської ОДА пообіцяв закінчити ремонт і внутрішніх приміщень школи.