Лисичанськ святкує 310-у річницю з дня заснування

 Сьогодні, 2 вересня, низка урочистих та святкових заходів, присвячених 310-й річниці з дня заснування міста Лисичанська, 77-й річниці визволення міста від фашистських загарбників та 75-річчю перемоги в Другій світовій війні, розпочалася святковим автопробігом.

Перша зупинка - меморіальний комплекс «Привільнянський плацдарм». Це історичне місце є символом пам'яті і даниною поваги подвигу мужніх солдатів, які захищали нашу рідну землю та повернули мир і свободу нашій Батьківщини.

Керівник військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Олександр Заїка, співробітники ВЦА, правоохоронних органів, ветерани війни і праці, громадськість вшанували пам'ять тих, хто загинув в бою, в тилу або безвісти зник під час війни.

 

 Заупокійне богослужіння за загиблими в роки Другої світової війни провів Благочинний Лисичанського церковного округу Сєверодонецької єпархії Української православної церкви Архімандрит Мефодій.

По закінченні до підніжжя Привільнянського плацдарму поклали квіти як дань пам’яті за загиблими.

Колона автопробігу зробила зупинку біля будівлі міської ради міста Привілля, щоб покласти квіти до меморіальної дошки генерал-майору Герасиму Васильовичу Мухіну, який брав участь у боях за Привільнянський плацдарм та отримав смертельне поранення у травні 1943 року.

Наступною зупинкою учасників автопробігу став меморіальний комплекс «Пам’ять».

Фото у фотогалереї (29 шт.)