У Лисичанську відбувся круглий стіл з обговорення реалізації проєкту «Підвищення рівня громадської безпеки для Лисичанської громади»

 Вчора, 10 вересня, у військово-цивільній адміністрації (далі ВЦА) м. Лисичанська відбувся круглий стіл з обговорення реалізації проєкту «Підвищення рівня громадської безпеки для Лисичанської громади через впровадження (оновлення) міської програми профілактики злочинності, шляхом проведення публічного обговорення програми у форматі «Форуму взаємодії заради безпечного майбутнього» із використанням підходів партисипативного менеджменту», що реалізується в межах програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Королівства Нідерландів.

У заході взяли участь керівник ВЦА м. Лисичанська Олександр Заїка та співробітники ВЦА, міський голова Новодружеська Андрій Гайдуков, представники закладів культури та освіти, громадських організацій, правоохоронних органів, підприємці.

 

 Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Олександр Заїка висловив надію на плідну співпрацю з громадськістю заради покращення життєдіяльності нашого міста.

Цілі та строки реалізації проєкту окреслила його керівник Ірина Нікульникова: «Громадська організація «Східна варта» здобула грант на впровадження комплексної системи безпеки Лисичанської громади. Період реалізації проєкту з 31 серпня по 31 грудня 2020 року. Очікується, що в результаті реалізації проєкту серед мешканців підвищиться рівень громадської безпеки, зросте довіра між громадою та владними і безпековими органами, а також в громаді з’явиться механізм взаємодії всіх учасників та служб, відповідальних за безпеку міста. А також впровадиться комплексна, гнучка система безпеки нового покоління з використанням відеоспостереження, яка буде безупинно моніторити ситуацію в режимі реального часу, своєчасно, автоматично сповіщати про тривожні, загрозливі та надзвичайні події для їх запобігання або негайного усунення».

Зазначимо, що в рамках проєкту буде встановлено 21 камеру відеоспостереження, відео-регістратори, та необхідне обладнання, що розширить центр управління системи відеоспостереження міста.

 Паралельно буде організовано по три сесії з розробки програми «Безпечна громада» із залученням фасилітатора діалогу та Робочої групи для розробки (оновлення) міської програми профілактики злочинності на 2020-2023 роки. З метою підвищення рівня громадської безпеки буде розповсюджена соціальна реклама (відеоролик) щодо безпечної поведінки та безпечних шляхів пересування для різних представників громади. А також проєкт «Про затвердження міської програми профілактики злочинності на 2020- 2023 роки» буде надано на розгляд керівнику ВЦА м. Лисичанська.

Окрім того, будуть розроблені та надруковані статті «Пам’ятка поведінки для безпеки мешканців Лисичанська в разі загрози/факту вчинення злочину» (тираж газети 3000 шт.). Заключним заходом проєкту буде проведення Форуму «Безпечна Лисичанська громада заради майбутнього» за участі не менш як семи спікерів та 70-ти учасників.

Під час заходу вдалося не лише обговорити всі майбутні етапи проєкту, а й узгодити важливі питання безпеки школярів на дорозі та проведення опитування містян щодо нагальних питань безпеки у місті.