З 15 по 24 жовтня учні закладів загальної середньої, окрім першокласників, переходять на дистанційну форму навчання

Сьогодні, 13 жовтня, у військово-цивільній адміністрації (ВЦА) м. Лисичанська відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) під головуванням заступника голови комісії, начальника Лисичанського міського управління ГУ ДСНС у Луганській області Олега Гречихіна.

Єдине питання порядку денного стосувалося заходів з протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля.

Начальник відділу охорони здоров’я Ігор Бондаренко зазначив, що рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС у Лисичанську встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, який набув чинності з 00:00 години 12 жовтня 2020 року та окреслив ситуацію щодо захворюваності на коронавірус у місті.

Начальник відділу освіти Тетяна Худоба, враховуючи стрімке підвищення захворюваності на коронавірус та рекомендації Міністерства освіти і науки, запропонувала декілька варіантів освітнього процесу під час карантину, пов’язаних з дистанційним навчанням та канікулами. При цьому Тетяна Валеріївна наголосила на можливості лишити навчатися учнів перших класів за денною формою.

За підсумками обговорення члени комісії вирішили рекомендувати керівникам закладів загальної середньої освіти міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля з 15 по 24 жовтня 2020 року змінити денну форму навчання учнів на дистанційну, окрім перших класів.

Також комісія доручила керівникам структурних підрозділів ВЦА м. Лисичанська продовжити виконання заходів щодо дотримання протиепідемічних заходів, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 (зі змінами).