У Лисичанську відкрили пам'ятник добровольцям антитерористичної операції

 Сьогодні, 14 жовтня, з нагоди Дня захисника України у парку Лисичанського міського Палацу культури відбулося урочисте відкриття пам’ятника добровольцям антитерористичної операції.

У заході взяли участь заступник міністра у справах ветеранів антитерористичної операції Олександр Терещенко, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації (далі – ВЦА) Сергій Гайдай, керівник ВЦА міста Лисичанськ Олександр Заїка, керівник ВЦА міста Сєвєродонецьк Олександр Стрюк, військовослужбовці, представники органів державної влади, добровольчих батальйонів, що 2014 року стали на захист рідної землі, громадськість.

Відкриваючи захід, Сергій Гайдай подякував захисникам-добровольцям за мирне небо над Лисичанськом, за патріотизм та безмежну любов до країни.

 

 «Поки ми пам’ятаємо, доти в наших серцях живуть всі загиблі на цій війні», - підсумував очільник області.

В свою чергу керівник ВЦА міста Лисичанськ Олександр Заїка зазначив, що відкриття пам’ятника у Лисичанську зібрало чимало захисників нашої країни, друзів, товаришів, побратимів.

«Свято Дня захисника України для мене небайдуже, бо я перебував та перебуваю на службі у лавах Збройних Сил України. А відкриття цього пам’ятника у місті має важливе значення. Слава захисникам України! Слава Україні!», - підсумував Олександр Сергійович.

Почесне право відкрити пам’ятник було надано добровольцям антитерористичної операції – бійцю 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» Дмитру Карпюку та бійцю батальйону імені Джохара Дудаєва Сергію Копилову. А освятити щойно відкритий пам’ятник – військовому капелану ієрею Юрію.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів та поклали квіти до пам’ятника добровольцям антитерористичної  операції.

Зауважимо, що встановлення пам’ятника стало можливим завдяки ініціативі Громадської спілки «Луганська обласна спілка учасників бойових дій та волонтерів АТО» та за рахунок коштів як громадської спілки, так і благодійних внесків.

Метою встановлення пам’ятника є відображення мужності й відваги добровольців АТО, патріотичне виховання молоді, пробудження національної свідомості через увічнення пам’яті загиблих захисників та шани найдостойніших.