Керівництво Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації та мешканці міста обурені протиправними діями ТОВ "ЛЕО"

Сьогодні, 7 квітня, о 10.00 ТОВ «ЛЕО» знеструмило об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал», що призвело до припинення централізованого водопостачання у містах Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля.

Без водопостачання залишились більш ніж 100 тисяч мешканців міст, 35 навчальних та 25 медичних закладів.

Зауважимо, що на даний час ЛКСП «Лисичанськводоканал» своєчасно здійснюються поточні платежі за спожиту електричну енергію та її розподіл. Так, на користь ТОВ «ЕНСОЛ» перераховано за рахунок місцевого бюджету у лютому 2021 року 6 млн. 80 тис. грн., у березні 2 млн. 770 тис. 760 грн.; ТОВ «ЛЕО» — за січень, лютий, березень 2021 перераховані власні кошти ЛКСП «Лисичанськводоканал» у сумі 5 млн. 712 тис. 130 грн. Також вживаються усі можливі заходи щодо вирішення питання погашення заборгованості підприємства за минулі періоди, перераховано за борги минулих років ТОВ «ЛЕО» 559 тис. грн.

Зауважимо, що з моменту утворення на території Лисичанська військово-цивільної адміністрації з міського бюджету виділені кошти на потреби ЛКСП «Лисичанськводоканал» у сумі 38 млн. 291 тис. 47 грн.

Залишення населення без водопостачання тільки прискорить розповсюдження коронавірусу, враховуючи стрімке поширення на території Лисичанської територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Додатково повідомляємо, що найближчим часом будуть оприлюднені графіки підвозу води.