У Лисичанську відбулось засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС

 Сьогодні, 12 квітня, відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі — ТЕБ та НС) під головуванням заступника керівника ВЦА з питань безпеки та громадського порядку – першого заступника голови місцевої комісії ТЕБ та НС Станіслава Мосейка.

Під час засідання було розглянуто низку питань, зокрема, визначення та поліпшення стану місць масового відпочинку людей на водних об’єктах. За результатами обговорення місцева комісія з питань ТЕБ та НС визначила ставок по вул. Клубна, район 2-го виробництва ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій», місцем масового відпочинку людей на воді.

 

 Також був затверджений перелік об’єктів, що надають населенню санітарно-гігієнічні послуги та можуть здійснювати спеціальну обробку техніки.

Окрему увагу члени комісії приділили питанню попередження та ліквідації пожеж у природних екосистемах. Був затверджений відповідний План дій в пожежонебезпечний період 2021 року.

Керівництво Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації наполегливо звертається до населення територіальної громади – не провокуйте пожежі в екосистемах!

Причинами виникнення пожеж у природних екосистемах можуть бути - кинутий недопалок або сірник, розведення вогнища і необережне поводження з ним, роботи у лісових районах (утилізація сміття, будівництво і т. д.), випалювання трави на лісових галявинах. У 90% випадків причина виникнення лісових пожеж – людина.

Аби уникнути подібного, слід пам'ятати, що розпалювати вогнища й застосовувати відкритий вогонь у лісі та присадибних ділянках забороняється!