У Лисичанську відкрито ще один об’єкт проєкту «Велике будівництво»

 Сьогодні, 15 квітня, у Лисичанську урочисто відкрили відділення екстреної медичної допомоги хірургічного корпусу КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня», що стало можливим завдяки реалізації національного проєкту «Велике будівництво».

У заході взяли участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації (далі – ВЦА) Сергій Гайдай та його заступник Катерина Безгинська, керівник Лисичанської міської ВЦА Олександр Заїка та його заступник Євген Наюк, представники ґалузі охорони здоров’я області та міста, засобів масової інформації.

 

 Сергій Гайдай наголосив, що ця лікарня, обладнана надсучасним обладнанням, допоможе вирішити низку існуючих проблем. Окрім комфорту та доступності усіх можливих діагностичних медичних послуг, допоможе вирішити і проблему нестачі кваліфікованих медичних кадрів.

Зважаючи на близькість до окупованої території, наразі маємо нестачу лікарів. А маючи вже сучасний медичний заклад із передовим оснащенням, для лікарів з інших областей буде цікаво попрактикуватися на такому обладнанні. «А поки одні будуть практикуватися, ми вже думаємо про підготовку інтернів та майбутніх спеціалістів для наших лікарень», - зауважив Сергій Володимирович.

В свою чергу виконуючий обов’язки генерального директора КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» Ігор Базун зазначив, що нове і сучасне приймальне відділення має важливе значення для Лисичанської територіальної громади, оскільки забезпечить доступність до всіх медичних послуг та створить комфортні умови для пацієнтів.

Завдяки участі у проєкті «Велике будівництво», вирішено проблему збільшення площ для розміщення приймального відділення, оснащення сучасним діагностичним обладнання, яке вкрай важливе при наданні екстреної невідкладної медичної допомоги, - підсумував Ігор Євгенович.

 Приймальне відділення розміщене на загальній площі 635 кв. м., має окремі входи для хворих, які госпіталізуються планово та екстрено, облаштовано майданчик для під’їздів автомобілів екстреної медичної допомоги. Тут є приміщення для консультацій та оглядові, а також окремі зони для пацієнтів, що очікують лікаря та осіб, що їх супроводжують. Відділення має сучасний діагностичний блок, де встановлено комп’ютерний томограф, УЗД, лабораторію термінових аналізів та блок інтенсивної терапії для хворих в невідкладних станах. Додатково найближчим часом лікарня отримає магнітно-резонансний томограф та ангіограф.

Нагадаємо, що фінансування проєкту «Реконструкція частини 1-го поверху будівлі хірургічного корпусу КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» для розміщення приймального відділення здійснювалося за рахунок виділених коштів з державного бюджету в розмірі 10 млн. грн. та виділених коштів місцевого бюджету в розмірі 2,97 млн. грн.

Зауважимо, що всі діагностичні обстеження пацієнтам будуть надаватись безкоштовно та в повному обсязі при зверненні до приймального відділення опорної лікарні міста Лисичанськ.

Проєкт «Велике будівництво» — масштабна розбудова якісної інфраструктури України.

Будівництво та реконструкція об’єктів засноване на принципах енергоефективності та високої якості, інклюзивності та націленості на кожного українця як клієнта.