Відбулося засідання комісії з надання одноразової грошової допомоги

 Вчора, 22 квітня, відбулося засідання комісії з надання одноразової грошової допомоги під головуванням заступника керівника Лисичанської міської ВЦА Євгена Наюка.

Під час засідання членами комісії були розглянуті 50 заяв щодо надання одноразової грошової допомоги за рахунок коштів Лисичанської територіальної громади відповідно до Порядку надання одноразової грошової допомоги мешканцям Лисичанської територіальної громади, затвердженого розпорядженням керівника Лисичанської міської ВЦА від 20.04.2021 № 239 (далі – Порядок).

Одноразова грошова допомога є одним із видів адресної соціальної допомоги для підтримки осіб, які опинились у складних життєвих обставинах та потребують додаткового соціального захисту. Складними життєвими обставинами в діючому Порядку є: непередбачені та незалежні від особи обставини (пожежа, повінь, стихійне лихо, бойові дії, терористичний акт, збройний конфлікт, смерть близьких родичів, довготривала хвороба, необхідність проведення лікування). Допомога не надається: на санаторно-курортне лікування, на ремонт побутової техніки, на ремонт житла, на придбання товарів, робіт та послуг.

Допомога надається один раз на рік, виходячи з можливостей бюджету Лисичанської територіальної громади. Розмір допомоги одному заявнику (сім’ї) не може перевищувати 1000 грн.

Сума допомоги визначається комісією в кожному окремому випадку. При розгляді звернення комісією обов’язково приймаються до уваги такі обставини: вік, стан здоров’я заявника або членів його сім’ї, його матеріальний та сімейний стан, наявність родичів або опікунів, які зобов’язані згідно із законодавством утримувати заявника.

За результатами розгляду прийнято рішення про надання допомоги 48 заявникам на загальну суму 37,9 тис. грн., 2 заявникам відмовлено в наданні допомоги.

Управління соціальног захисту населення