Спільно діяти з метою подолання безробіття в громаді - домовилися у Лисичанську

 В Україні активно відбувається децентралізація влади. Налагодження й розширення співпраці з об’єднаними територіальними громадами є пріоритетним завданням служби зайнятості.

Вчора, 6 травня, відбулося підписання Угоди про співпрацю між Лисичанським міським центром зайнятості та Лисичанською міською військово-цивільною адміністрацією Сєвєродонецького району Луганської області. Угоду підписали директор центру зайнятості Тетяна Соколко і керівник Лисичанської міської ВЦА Олександр Заїка.

Сторони домовилися, на території територіальної громади, шляхом об’єднання зусиль спільно діяти у сфері сприяння зайнятості населення, збереження існуючих робочих місць та створення нових робочих місць, у тому числі шляхом розвитку підприємницької ініціативи.

Напередодні підписання Угоди відбулися робочі зустрічі директора та заступника директора Лисичанського міського центру зайнятості з керівництвом Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації. Мова йшла про ситуацію на регіональному ринку праці, про співпрацю з роботодавцями в частині виплати допомоги по частковому безробіттю і компенсації єдиного страхового внеску, про організацію громадських робіт суспільно-корисного спрямування, про можливості центру зайнятості у підготовці кваліфікованих кадрів для потреб ринку праці. Одним із актуальних питань, яке обговорювалось під час зустрічі, було питання легалізації зайнятості населення Громади. У підсумку - відзначено, що саме легалізація робочих місць та підвищення рівня заробітної плати є підґрунтям для поліпшення добробуту населення.

Звісно, проблем в Лисичанській громаді, як і в країні в цілому, сьогодні чимало. Однак впоратися з ними легше, якщо співпрацювати, об’єднавши зусилля. Саме це стало за мету під час підписання Угоди про співпрацю.

Лисичанський міський центр зайнятості