Відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 Сьогодні, 18 травня, відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі — ТЕБ та НС) під головуванням заступника керівника ВЦА з питань безпеки та громадського порядку – першого заступника голови місцевої комісії ТЕБ та НС Станіслава Мосейка.

Під час засідання було розглянуто декілька питань, зокрема, про недопущення виникнення в містах та селищах Лисичанської територіальної громади техногенної та екологічної катастрофи в зв’язку з анулюванням у ЛКСП «Лисичанськводоканал» спеціального дозволу на користування надрами. Підготовку та виконання робіт по встановленню приладів обліку води на водозабірних свердловинах. DSC03747

Під час розгляду зазначеного питання порядку денного, з урахуванням доповіді керівника ЛКСП «Лисичанськводоканал» Юрія Явтушенка та обговорення, місцева комісія ТЕБ та НС прийняла низку заходів для недопущення виникнення в містах та селищах Лисичанської територіальної громади техногенної та екологічної катастрофи, а також забезпечення безперебійного водопостачання із свердловин Білогорівського водозабору та водозаборів «Лісова дача» і «Метьолкіне».

Окрему увагу члени комісії приділили питанню визнання об’єктів Лисичанської територіальної громади об’єктами права комунальної власності. Відділом культури Лисичанської міської ВЦА порушено питання визначення 21 пам’ятника об’єктами права комунальної власності, оскільки пам’ятники встановлювались на братських могилах з 1946 та в подальші роки і з моменту встановлення жодного капітального ремонту на них не відбувалось.

За результатами доповіді начальника відділу культури Лисичанської міської ВЦА Людмили Ткаченко, прийнято рішення розмістити на офіційному сайті Лисичанської міської ВЦА та у друкованих ЗМІ оголошення з визначенням терміну, протягом 1 місяця, для звернення громадян із визначення права власності на такі об’єкти.

Відповідно до статті 24 Закону України «Про охорону культурної спадщини» утримувати пам’ятку в належному стані, своєчасно провадити ремонт, захищати від пошкодження, руйнування або знищення зобов’язані власник (балансоутримувач), відомості про наявність яких у відділі культури наразі відсутні.

Секретаріат місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій