Лисичанська міська ВЦА стала учасницею громадської ініціативи «День майбутнього професіонала»

 Сьогодні, 28 травня, Лисичанська міська військово-цивільна адміністрація стала учасницею цікавого проєкту. Зранку троє студентів Вищого професійного училища №94 в рамках проходження «Дня майбутнього професіонала» завітали до Лисичанської міської ВЦА та занурились у роботу посадовців.

Студенти Олег Толмачов «приміряв» на себе посаду керівника Лисичанської міської ВЦА, Віолета Коваленко - начальника відділу культури, а Анастасія Ростова – начальника відділу з питань внутрішньої політики та організаційної роботи.

 

 Молодь із захопленням занурилась у роботу ВЦА та спробувала себе у прийнятті відповідальних рішень, написанні інформаційних матеріалів та виготовленні якісного контенту, взяла участь у робочих нарадах та зустрічах, стала учасницею підписання Меморандуму про співробітництво між Лисичанською міською ВЦА та Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Продовжився захід у неформальній обстановці у парку біля заводу ГТВ. Друга частина заходу «Історія мого успіху» відбулась у форматі діалогу між дорослими партнерами та студентами вищих професійних училищ Лисичанської територіальної громади.

 Керівник Лисичанської міської ВЦА Олександр Заїка та його заступник Олег Калінін, директор ПТУ №94 Максим Бунєгін, тренер спортивного клубу «Лідер» Тетяна Сазонова ділилися з молоддю історіями свого життєвого шляху та планами на майбутнє.

Олександр Сергійович, звертаючись до студентства, наголосив на важливості та необхідності співпраці між владою та молодими громадянами. Адже молодь - це наше майбутнє, наша совість та наш взірець. Все, що ми робимо, ми робимо задля вашого комфортного та успішного життя. А ви – це рушій нашого прогресу. Ви його креативна, енергійна та важлива складова. «Військово-цивільна адміністрація завжди відкрита для людей, в тому числі для молодшого покоління, готова до співпраці та підтримки молодіжних ініціатив. Кожен буде почутим та отримає допомогу», - підсумував Олександр Заїка.

 Даний експеримент став цікавим досвідом для обох сторін: як для місцевої влади, так і для молодого покоління лисичан. Адже подібні заходи спонукають молодь бути активною в її громадах за допомогою інформаційно-просвітницьких кампаній та спільних ініціатив, а також шляхом посилення взаємодії із зацікавленими сторонами та особами, що приймають рішення на місцевому та регіональному рівнях. Подібні ініціативи поєднують громадянську просвіту, практичне навчання та реалізацію заходів у громаді та забезпечують підлітків знаннями, розумінням навколишнього середовища та практичним досвідом.

Зауважимо, що «День майбутнього професіонала» став можливим завдяки плідній співпраці Лисичанської міської ВЦА та ВПУ №94 – учасника проєкту «Молоді громадяни».

Освітній проєкт «Молоді громадяни - Залучення громад на Сході України» імплементується Відокремленим підрозділом «Terre des hommes» в Україні для молоді в системі професійної загальної та середньої освіти в Луганській та Донецькій областях», організацій громадянського суспільства, в рамках Проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East).