Лисичанськ святкує 7-у річницю визволення від незаконних збройних формувань

Сьогодні, 24 липня, Лисичанськ святкує 7-у річницю визволення від незаконних збройних формувань. Низка урочистих заходів розпочалася зранку автопробігом. Колона автопробігу на чолі з керівником Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександром Заїкою вирушила від кінотеатру «Дружба».

Першим місцем зупинки став пам’ятник добровольцям антитерористичної операції «Слава Героям Добровольцям».

Тут біля пам’ятника відважним солдатам-добровольцям, що були вірними військовому обов’язку і присязі та прагнули повернути наше місто до спокійного життя, розпочався мітинг-реквієм.

У заході також взяли участь керівництво та військовослужбовці Збройних Сил України, прикордонної служби, представники добровольчих батальйонів, що 2014 року стали на захист рідної землі, громадськість.

Розпочався мітинг з привітання керівника Лисичанської міської ВЦА Олександра Заїки, який зазначив, що наша спільна відповідальність — більше ніколи не допустити трагічних подій 2014 року. «Мир і злагода, толерантність і повага один до одного — ті пріоритети, які близькі кожному з нас, на яких ґрунтується єдність народу і цілісність нашої рідної України», — підсумував Олександр Сергійович.

До привітань також приєдналися начальник відділу у Луганській області Міністерства у справах ветеранів України Сергій Копилов та представник ради ветеранів України при Міністерстві у справах ветеранів Володимир Правенький.

Хвилиною мовчання біля пам’ятного знаку присутні вшанували пам’ять загиблих. А на знак пошани та вічної пам’яті — поклали квіти до підніжжя меморіалу.

Наступною зупинкою автоколони стала будівля Лисичанської міської ВЦА по вул. ім. М. Грушевського, 10, на якій встановлена меморіальна дошка воїнам, загиблим при звільненні міста. Учасники автопробігу вшанували подвиг загиблих покладанням квітів.