На спортивній культурно-оздоровчій базі «Лисичанець» відбулася традиційна Спартакіада людей з інвалідністю та членів їх сімей

 Вчора, 18 серпня, на спортивній культурно-оздоровчій базі «Лисичанець» відбулася традиційна Відкрита міська Спартакіада людей з інвалідністю та членів їх сімей.

65 учасників з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного, Щастя, Старобільська та Новоайдара зібралися на березі річки Сіверський Донець щоб показати свої вміння в настільному тенісі, фігурному керуванні коляскою, шахах та шашках, армреслінгу, а також насолодитися свіжим повітрям з користю для здоров’я.

З привітальним словом до присутніх звернулась начальник відділу молоді та спорту Лисичанської міської ВЦА Ніна Нецвєт, яка зазначила, що такі спортивні перегони вже стали традиційними і щороку об’єднують людей з обмеженими можливостями. «Ви є великою спортивною родиною і надаєте приклад наполегливості та мужності, надихаєте на нові досягнення інших. Долаючи нелегкі випробування долі, у вас залишається багато енергії та добра, які відчувають всі оточуючі. Велика вам вдячність за це!», – підсумувала Ніна Петрівна та побажала учасникам здоров’я, удачі та перемоги в змаганнях.

До привітань долучилась заступник голови Луганської обласної організації інвалідів Надія Котова.

Суддівська бригада на чолі з головним суддею – директором Лисичанської міської ДЮСШ Дмитром Ладіком, уважно слідкувала за перебігом кожного виду змагань та фіксувала всі спортивні результати учасників.

За підсумками змагань серед представників Лисичанської ГО «Джерело» призерами Спартакіади стали:

Фігурне водіння коляски з ручним управлінням

  • І місце – Оксана Ржаннікова (серед жінок);
  • ІІ місце – В’ячеслав Лазуренко (серед чоловіків).

Настільний теніс

  • ІІІ місце – Юлія Кутненко, Аделіна Кутненко (серед жінок).

«Кільцеброс»

  • І місце – Лідія Савиних (серед жінок);
  • ІІ місце – Сергій Шваб (серед чоловіків).

Шахи

  • ІІ місце – Світлана Кулешова (серед жінок);
  • ІІІ місце – Олексій Федотов (серед чоловіків).

Шашки

  • ІІ місце – Лідія Роменська;
  • ІІІ місце – Аделіна Кутненко.

 Заступник керівника Лисичанської міської ВЦА Олег Калінін нагородив грамотами та призами учасників Спартакіади. «Я вітаю всіх без винятку учасників змагань з перемогою! Захоплююсь вашою мужністю і бажанням жити активним, наповненим життям. Вашому оптимізму та бадьорості духу можемо вчитися всі ми», – підсумував Олег Вікторович.

На знак вдячності за організацію змагань та турботу голова громадської організації «Сєвєродонецьке міське товариство інвалідів «Надія» Валентина Злиднева передала вітальні листи керівнику Лисичанської міської ВЦА Олександру Заїці та начальнику відділу молоді та спорту Лисичанської міської ВЦА Ніні Нецвєт.

У фіналі спартакіади всі учасники поласували смачною польовою кашею під чудові звуки акордеону та живе спілкування з оточуючими. Захід, без сумніву, став справжнім святом для людей з обмеженими фізичними можливостями. Подібні моменти вкрай важливі для справжніх емоцій, позитиву та зміцнення дружніх зв’язків.

Спартакіада – це не тільки змагання, а й активне дозвілля, приємні спогади та задоволення від спілкування і відпочинку. А взагалі-то у цих змаганнях – всі переможці!

Зазначимо, що подібний захід у Лисичанську проводиться вже впродовж 30-и років за сприяння відділу молоді та спорту.

Цього року організатори та учасники заходу висловлюють вдячність за допомогу в проведенні щорічної Спартакіади ФОП Олені Кардаковій та директору ДП «Лисичанський ринок» Віктору Фіщуку, відділу культури Лисичанської міської ВЦА за музичний супровід та бригаді швидкої допомоги за чергування протягом всього заходу.