Олександр Заїка зустрівся з генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку (офіс Дніпро) пані Тетяною І. Байєр

Сьогодні, 29 вересня, керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Заїка зустрівся з генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку (офіс Дніпро) пані Тетяною І. Байєр.

Також у заході взяли участь заступник керівника Олег Калінін та керівники структурних підрозділів Лисичанської міської ВЦА.

Це перший офіційний візит Генерального консула до нашого міста, тому пані Тетяну цікавила його історія, проблеми та перспективи розвитку.

Вітаючи гостей, Олександр Заїка підкреслив, що радий вітати їх на гостинній лисичанській землі, а Лисичанська міська військово-цивільна адміністрація відкрита та готова до співпраці.

«Я пишаюся людьми. Лисичанська територіальна громада згуртована, її молодь – талановита та цілеспрямована. Ми працюємо, щоб завоювати довіру населення. Маємо дуже багато проєктів та планів, які намагаємося реалізувати», - наголосив очільник громади.

Також Олександр Сергійович розповів, що за рік перебування на посаді зіткнувся з багатьма проблемами міста – це і питання передачі об’єктів та земельних ділянок у комунальну власність громади, водо- та теплопостачання, капітального ремонту доріг, створення робочих місць тощо.

Разом з тим керівник звернув увагу на позитивні зрушення у громаді: завершується розроблення (оновлення) генерального плану міста Лисичанськ, як адміністративного центру територіальної громади, іде процес придбання спецтехніки для комунальних підприємств житлово-комунальної галузі, активізувалась робота з погашення заборгованості минулих років комунальних підприємств водо- та теплопостачання, погашено заборгованість із заробітної плати на комунальних підприємствах тощо.

Також було порушено питання Програми трансформації вугільних регіонів, де одним з донорів виступає Уряд Німеччини. Олександр Заїка наголосив, що наша вугільна громада має низку сильних сторін для оновлення свого економічного потенціалу. У зв’язку з цим, заступник керівника Олега Калінін візьме участь у форумі «Справедлива трансформація вугільних регіонів: від планів до дій!», який проходитиме у м. Києві.

Підсумовуючи зустріч Олександр Заїка висловив сподівання на плідну співпрацю.