За жовтень 2023 року видана гуманітарна допомога 12 759 мешканцям Луганщини

За жовтень 2023 року Гуманітарним штабом Лисичанської міської військової адміністрації видана гуманітарна допомога 12 759 мешканцям Луганської області у вигляді харчових наборів:

  • - у м. Дніпрі – 3 626 особам та 344 особам під час виїзної видачі у м. Олександрія, Кіровоградської області;
  • - у м. Полтаві – 808 особам;
  • - у м. Запоріжжі – 480 особам;
  • - у м. Обухові – 692 особам;
  • - у м. Києві – 2756 особам;
  • - у м. Звягелі – 342 особам;
  • - засобами поштового зв’язку «Укрпошта» по всій території України - 3711 особам.

Протягом місяця ВПО з Луганщини в стаціонарних пунктах накопичення та видачі гуманітарної допомоги Гуманітарного штабу Лисичанської міської ВА у містах Дніпро, Київ, Обухів отримували підгузки для дітей і дорослих та одноразові пелюшки від БО «МБФ «Арх. Михаїла» й Міжнародного комітету порятунку в Україні (IRC) – 855 шт.

Також велась робота щодо видачі непродовольчої допомоги.

У м. Дніпро було видано 55 пар дитячого демісезонного ортопедичного взуття від ТОВ «Мед-Сервіс».

У м. Києві – було видано 670 наборів канцелярії від БО «БФ «Восток-СОС».

У м. Звягелі – від Благодійного фонду «Рокада - Житомир» 20 осіб отримали побутові речі (матраци, подушки, ковдри, постіль), 86 осіб отримали уживаний одяг.

У м. Полтаві – 55 осіб отримали одяг та взуття від гуманітарної місії «Проліска».

Інвалідними візками від Благодійної організації «Благодійний фонд «Майбутнє для України» було забезпечено 2 особи.

ЦНАП у м. Лисичанську працює на базі стаціонарного пункту накопичення та видачі гуманітарної допомоги №1 у м. Дніпро. На базі стаціонарних пунктів № 2 у м. Полтава, № 5 у м. Київ Гуманітарного штабу Лисичанської міської ВА, координаційних центрів надання допомоги мешканцям Луганщини у м. Одеса та м. Хмельницькому функціонують віддалені робочі місця адміністраторів ЦНАП. Відбулися виїзні прийоми адміністраторами ЦНАП громадян на базі стаціонарних пунктів № 3 у м. Запоріжжя, № 4 у м. Обухів За звітний період надано 102 адміністративні послуги.

До сall-центру ЦНАП звертаються громадяни з проблемних питань. 7 235 громадян отримали консультаційну допомогу, звернення 33 осіб розглянуті фахівцями структурних підрозділів Лисичанської міської ВА.

Ведеться робота з надання інших послуг для ВПО, відмінних від видачі гуманітарної допомоги. Із запропонованих ОДА та власними структурними підрозділами 69 послуг, у стаціонарних пунктах гуманітарного штабу надається 46 послуг.

Гуманітарний штаб Лисичанської міської військової адміністрації плідно співпрацює з міжнародними організаціями, благодійними фондами, Луганським обласним центром зайнятості, Головним управлінням Пенсійного фонду України в Луганській області, медичними закладами м. Лисичанська.

Так у м. Дніпро представниками КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» надано консультацій медичного працівника з видачею медичних препаратів 368 особам, проведено консультацій лікарів 561 особі. Психологом гуманітарної місії «Проліска-Дніпро», яка працює за підтримки UNHCR Ukraine надано першу психологічну допомогу та навчання навичкам стрес-менеджменту 35 особам, проведена робота з групою підтримки жінок – 11 осіб. Юристами Благодійної організації «Благодійний фонд Стабілізейшн Супорт Сервісез» і Благодійного фонду «Право на захист» надано 42 консультації з правових питань. Консультації фахівців Лисичанського міського центру зайнятості ВПО з питань отримання статусу безробітного, пошуку роботи, навчання (перенавчання) робочої спеціальності та інших послуг, що надає служба зайнятості, отримало 209 осіб. Ведеться робота з залучення ВПО до навчання та сприяння їх працевлаштуванню. На допомогу суб’єктам малого та середнього підприємництва було розміщено на вебресурсах інформації – 4 публікації про наявні актуальні гранти, програми, заходи тощо. Консультації з питань пенсійного забезпечення від представників Головного управління Пенсійного фонду України отримали 28 осіб. Допомогу у заповнення гугл-форм отримали 63 особи.

У м. Полтава представниками КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» надано консультацій медичного працівника з видачею медичних препаратів 79 особам, проведено консультацій лікарів 246 особам. Юристами Благодійного фонду «Право на захист» надано 12 послуг правового спрямування. Працівниками сервісного центру 4 ГУ ПФУ в Луганській області надано 31 послугу з пенсійного забезпечення, консультації від ГО ВО Клас Проєкт «Спільно.Соціальні послуги» отримали 13 осіб. Допомогу у заповнення гугл-форм отримали 5 осіб.

У м. Київ представниками КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня», «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» та «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» проведено 572 консультації лікарів, видано медикаменти 131 особі. 67 юридичних послуг надано представниками Норвезька рада у справах біженців NRC та Благодійного фонду «Право на захист». Працівниками ГУ ПФУ в Луганській області надано 20 послуг з пенсійного забезпечення.

У м. Звягель від представників КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» та Медичної бригади ЖООТ Червоного хреста України 59 осіб отримали консультації лікарів, 79 осіб отримали медичні препарати. 32 особи (20 дорослих та 12 дітей) отримали соціальну, психологічну допомогу від Благодійного фонду «Рокада – Житомир».

Проводяться різноманітні майстер-класи для дітей та дорослих, групові консультації.

У м. Дніпро доросла аудиторія ВПО-лисичан відвідала Дніпровський академічний театр опери та балету, де до Дня захисників та захисниць України відбувся показ опери «Запорожець за Дунаєм» С. Гулак-Артемовського та плейбек-театр від творчої спільноти «Фарба Фабра» (захід проводився ГО «Творче об’єднання «Фарба Фабра» у партнерстві з організацією «Лікарі світу» (Arzte der Welt) та за підтримки Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (Federal Ministry for Economic Cooperation and Development), а також за підтримки ГО «Сила Майбутнього»). На базі стаціонарного пункту №1 пройшов обласний захід до Дня усиновлення. Листами подяки Луганської обласної державної адміністрації були відзначені прийомні батьки та опікуни з Луганщини. Кожній дитині вручили грошові сертифікати, а також солодощі та подарунки разом з Почесним консулом Литовської Республіки у Луганській області Робертасом Габуласом.

У м. Київ діти-переселенці Лисичанської громади відвідали Київський планетарій. Захід відбувся за підтримки Міжнародної організації з міграції.

У м. Звягель від Благодійного фонду «Рокада – Житомир» пройшов сеанс арттерапії з дітьми, психологічну допомогу отримали 12 осіб.