СОБОРНІСТЬ - ЦЕ ЄДНІСТЬ ТА ЗЛАГОДА

Щороку 22 січня, в день проголошення в 1919 році Акту возз’єднання Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки, відзначається День соборності України.

Офіційний державний статус «День соборності України» отримав в 1999 році. З 2011 року замість нього встановлено День соборності і свободи України.

Щороку, 22 січня, на вулицях міст України можна побачити людей, які відзначають це свято. Живі ланцюги, які вони традиційно утворюють, символізують об’єднання країни. Урочисті заходи, поздоровлення влади країни, народні гуляння, концерти, виставки і т.д. проходять в установах, музеях, в організаціях і об’єднаннях.

У Лисичанському територіальному центрі соціального обслуговування (надання послуг) відбувся літературно-музичний захід, присвячений цьому державному святу, в якому взяли участь підопічні терцентру, представники міської влади, працівники установи. Присутні дізналися про історію та традиції «Дня соборності і свободи України», слухали та співали українські народні, ліричні та жартівливі пісні у виконанні фольклорного ансамблю «Мельничанка». Колоритно та від душі лунали українські байки та гуморески.

По закінченню заходу присутні відвідали виставку робіт підопічних терцентру «Країна моя — Україна».

Т.Даниленко, директор терцентру