Лисичанські школярі змагалися у конкурс-презентації козацьких роїв

В рамках міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), вчора, 17 жовтня, в Центрі позашкільної роботи зі школярами та молоддю (ЦПРШМ) пройшов конкурс-презентація шкільних роїв «Хай живе козацька доля, хай живе козацький дух!». До участі залучилися шкільні козацькі самоврядування (рої) з 16 шкіл міста.

Організаторами конкурсу виступили відділ освіти Лисичанської міської ради та Лисичанська міська дитяча організація «ДОЛЯ». Захід спрямований на виховання юних патріотів на засадах національної гідності, шанування національних традицій, формування у молоді моральних якостей та закріплення основ самоврядування в учнівських колективах.

На протязі трьох годин дівчата та хлопці демонстрували свої козацькі вміння, співали патріотичні пісні та дотепно жартували. Вміння та артистизм учасників оцінювало журі конкурсу: головний спеціаліст відділу освіти Лисичанської міської ради Людмила Бондаренко, координатор дитячої міської організації «ДОЛЯ» Ксенія Хайруліна та керівник театрального гуртка ЦПРШМ Анна Дарміна.

Презентація роя повинна була включати в себе представлення навчального закладу, висвітлення проведеної роботи козацьким самоврядуванням за минулий навчальний рік — «Добрі справи рою», звіт про шефську роботу з козачатами. І все це, звісно, в музичному супроводі та з хореографічними номерами. Виступ кожної школи мав своє яскраве забарвлення та вирізнявся з поміж інших. Деякі команди робили акцент на сучасності та розповідали про події АТО і відвагу сучасних солдат, деякі — звернулися до історії та показали справжні елементами козацького двобою, деякі — в жартівливій сценічній формі розкрили мужність та силу українського воїна.

Як і в кожному конкурсі, є переможці. Враховуючи кожний критерій та уважно оцінив кожну команду, журі порадилася та оголосило команди шкіл, що ліпше всього впоралися зі своїм завданням:

І місце — рій «Сокіл» (ЛСШ І-ІІІ ст. № 27);

ІІ місце — рій «Нескорені» (ЗОШ І-ІІІ ст. № 4) та рій «Хитрий лис» (ЛСШ І-ІІІ ст. № 8);

ІІІ місце — рій ім. Б. Хмельницького (ЗОШ І-ІІІ ст. № 13) та рій «Сокіл» (ЗОШ І-ІІІ ст. № 30).

Людмила Бондаренко подякувала всім командам за живі та цікаві виступи, привітала та нагородила переможців Почесними грамотами відділу освіти Лисичанської міської ради.

Фото у фотогалереї (28 шт.)