У Лисичанську пройшов показовий День цивільного захисту

Сьогодні, 19 квітня, на базі Лисичанської загальноосвітньої школи № 25 відбувся показовий День цивільного захисту (ЦЗ).

Головними завданням заходу стало удосконалення теоретичних знань і практичних навичок, дій в умовах екстремальних ситуацій учнями та колективом школи; практична перевірка здатності учнів діяти за сигналами оповіщення цивільного захисту, користуватися засобами колективного та індивідуального захисту, надавати першу медичну допомогу потерпілому тощо.

На заході були присутні завідувач та майстер виробничого навчання Лисичанських курсів цивільного захисту Олександр Сивак та Аліна Гальченко, головний спеціаліст відділу освіти Людмила Бондаренко, заступники директорів загальноосвітніх закладів міста, відповідальні за організацію ЦЗ та представники Державної пожежної рятувальної частини № 38 міста Новодружеськa.

Усі відкриті заходи протягом дня пройшли на високому організаційному і методичному рівні. Це й урочиста лінійка, і вікторина «Надзвичайні ситуації. У чому небезпека.» (3 клас), виховна година «Тероризм — загроза сучасності» (8-Б клас), практичне заняття з предмету «Захист Вітчизни» «Долікарська допомога» (11 клас), виступ агітбригади ДЮП «Гідрант», квест «Бути обізнаним!», а також спортивна естафета «Запобігти! Врятувати!Допомогти!».

Також під час дня ЦЗ була опрацьована ввідна — об’єктове тренування «Терористичний акт» та дії учнів за сигналом ЦЗ «Увага всім!». Організовано і вчасно проведено евакуацію учнів, учителів та всіх працівників школи відповідно до розробленої в закладі Інструкції щодо виконання вимог та порядку дій населення (персоналу) у разі виникнення надзвичайних ситуацій (терористичний акт).

Фіналом заходу став показовий виступ рятувальної команди ДСНС з використанням пожежної машини.

Зазначимо, що в підготовці та проведенні показового Дня ЦЗ взяли участь представники Лисичанських курсів цивільного захисту та колектив школи.

Відділ освіти Лисичанської міської ради