«Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»

7Під такою назвою, вчора, 26 вересня, на базі Лисичанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 відбувся семінар для шкільних бібліотекарів, присвячений 100-річчю від дня народження видатного педагога і гуманіста Василя Олександровича Сухомлинського. Ця зустріч стала стартом у місті Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек.

11Зі вступним словом до учасників семінару звернулись методист Лисичанського методичного центру Галина Мороз та керівник міського методичного об’єднання шкільних бібліотекарів Євгенія Рибіна.

Бібліотекар школи №29 Вікторія Буренко розповіла присутнім про життєвий і творчий шлях Василя Олександровича, а також про «слід вічний», що лишив він по собі в педагогіці. Про погляди Сухомлинського на книгу у виховному процесі школи, а також про людські якості «народного учителя» доповнила й сама господиня заходу – бібліотекар школи №4 Надія Гольдіна.

13У процесі спілкування учасники семінару обговорили питання значення спадщини педагога і мислителя для сучасного освітнього процесу, наголосили на важливості читання, визначили можливі шляхи розвитку в дітей допитливості, жаги до знань, любові до книги.

21На підтвердження суджень Василя Сухомлинського, як поціновувача й шанувальника книги, бібліотекар Надія Гольдіна та вчитель зарубіжної літератури школи №4 Олена Пустоварова разом зі своїми учнями запросили гостей до літературної вітальні «Я ніколи в житті не належав собі».

Свято пам’яті світоча вітчизняної та національної педагогіки збентежило не лише гостей, а й спонукало учнів, що читали проникливі рядки про Сухомлинського та інсценували уривки його творів, подарувати символічні «паперові» часточки своїх сердець учасникам семінару.

Така душевна зустріч стала своєрідним дарунком для наших «хранителів книги» з нагоди їх професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек.

3122024