У Лисичанську пройшов показовий Тиждень безпеки дитини

11 квітня в м. Лисичанську на базі дошкільного закладу освіти №6 «Чайка» відбулись показові заходи у рамках Тижня безпеки дитини.

У заході взяли участь методисти й вихователі з усіх дитячих садків міста, представники відділу мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Лисичанської міської ради, представники курсів 3-ї категорії м. Лисичанська Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області.

Відкрила захід завідуюча садочка Валентина Полозова з доповіддю «Як підготуватися до проведення Тижня безпеки дитини». Вона нагадала присутнім норми головних нормативних документів, що регламентують роботу у даному напрямку, основні етапи та вимоги до проведення Тижня безпеки дитини.

Практичне відпрацювання означених питань відбувалось в процесі проведення інтелектуального квесту «Безпека дітей у твоїх руках», який провела вихователь Ірина Шитікова. Педагогічні працівники обʼєдналися в три групи. Кожна група за ноутбуком відповідала на тестові запитання щодо безпеки життєдіяльності. За результатами тестів були визначені переможці, яких нагородили сертифікатами учасника інтелектуального квесту.

За участю дітей старшого віку була проведена розвага з пожежної безпеки «Уроки пожежної безпеки тітоньки Сови». Діти в ігровій формі повторювали правила пожежної безпеки в побуті.

Об 11.00 в садочку спрацювала пожежна сигналізація. Через гучномовець була оголошена пожежна тривога з наступною евакуацією із приміщень.

Навчальна евакуація з будівлі садочка відбувалася по-справжньому. Протягом лічених хвилин малята і дорослі покинули приміщення закладу. Вже на дворі завідуюча садочком підбила підсумки евакуаційних заходів, вказавши на недоліки, яких не можна припускати. Для ліквідації умовної пожежі прибули пожежні-рятувальники ДПРЧ-64. Рятувальники здійснили ліквідацію умовної пожежі та провели заняття з учасниками заходу щодо правил користування вогнегасниками та практичного їх застосування.

Підбиваючи підсумки зустрічі, учасники заходу відзначили, що в ході проведеного показового заходу отримали багато корисної інформації, яка стане у нагоді під час підготовки та проведення Тижня безпеки дитини в усіх садочках міста.

Начальник відділу мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Лисичанської міської ради Володимир Агафонов

Завідувач курсів 3 категорії м.Лисичанська Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області Олександр Сивак