Лисичанські «Соколята» взяли участь у Всеукраїнському вишколі «Джура - Десантник»

З 10 по 14 травня рій «Соколята» Лисичанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 7 на запрошення Мінмолодьспорту України та управління національно-патріотичного виховання взяв участь у Всеукраїнському вишколі «Джура- Десантник» у м. Житомир.

На вишколі зустрілися рої з 16 областей України. На початку заходу учасників ознайомили з метою та завданнями вишколу, об’єднали рої з різних регіонів України в 5 чотів, визначили їх назви та урочисто вручили прапори.

Рій Лисичанська об’єднався з роями Івано-Франківської, Запорізької, Донецької областей та мав назву «Петлюрівці». Чоти були об’єднані у дві сотні — Кубань, Підляшшя. Курінь носив ім’я О. Ольжича. Під час тематичної лекції-екскурсії «Історія українського війська» учасники відвідали пам’ятник Олегу Ольжичу, пам’ятний знак борцям за волю України М. Сціборському та О. Сенику, краєзнавчий музей та музей космонавтики ім. С. Корольова.

Найцікавіші заходи пройшли у військовому інституті ім. С. Корольова: стрільба в електронному тирі, проходження смуги перешкод, ознайомлення з бойовою армійською системою «Барс», відвідування музею мілітарної історії Житомирщини.

Учасники вишколу проживали на території військової частини, а тому дотримувались режиму і правил: підйом о 6.30, ранкова руханка, ранковий туалет, відкриття дня (підйом прапора, виконання Державного гімну України), військово—патріотичні заходи протягом дня з перервою на сніданок, обід та вечерю, відбій о 22.30.

Завершення вишколу проходило на військовому полігоні, де діти пройшли військово-спортивну естафету в умовах, наближених до бойових, та здійснили навчальний стрибок з парашутом. А у грі «Котигорошко» наші хлопці й дівчата вибороли 4 призові місця в особистій першості.

Відділ освіти Лисичанської міської ради