Конкурс юних техніків у Лисичанську

 Наприкінці лютого у Лисичанську проходить конкурс науково-технічної творчості раціоналізаторства та винахідництва серед школярів "Світ моделей". Ось і цього року у заході взяли участь близько 30 учасників.

Конкурс проводиться щорічно відділом освіти Лисичанської міської ради при підтримці відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради та Лисичанським центром науково-технічної творчості учнівської молоді з метою розвитку науково-технічної творчості учнівської молоді, пропаганди та популяризації досягнень дитячих колективів з науково-технічної, пошуково-конструкторської, дослідницької діяльності, раціоналізації та винахідництва.

Конкурс є міським етапом Всеукраїнської виставки-конкурсу науково-технічної творчості «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!».

На конкурс були представлені пристрої з елементами електротехніки, освітлювальна техніка, верстати, пристрої, які використовуються для різних технологічних операцій, діючі моделі, макети сучасного та екологічно чистого транспорту тощо.

Дуже надихає, що з кожним роком рівень робіт зростає, вони стають більш цікавими та досконалими. Вражають несподівані технічні рішення для втілення дитячих задумів.

До складу журі конкурсу входили керівники гуртків ЛЦНТТУМ, які за родом своєї професійної діяльності займаються з дітьми науково-технічною творчістю за різними напрямками і вже підготували не одного переможця обласних та Всеукраїнських змагань та конкурсів.

Тож перемогу у конкурсі "Світ моделей - 2020" одержали:

У номінації "Електрифіковані моделі":

- І місце - Парамзін Іван та Хайбулін Ростислав (НВК "Ганант"),

- ІІ місце - Живага Володимир (школа №4),

- ІІІ місце - Капелька Роман (школа №12).

У номінації "Механічні моделі":

- І місце - Товчига Микита, Гаврилов Даніїл (школа №26);

- ІІ місце - Юр'єв Ігор (школа №18);

- ІІІ місце - Рудник Даніїл (школа №14).

У номінації "Стендові моделі":

- І місце - Баланда Даніїл, Афонін Петро (школа №3);

- ІІ місце - Боровський Денис, Неволін Кирило (школа № 27);

- ІІІ місце - Любера Артем (багатопрофільний ліцей).

У номінації "Архітектура і будівництво":

- І місце - Рябикіна Катерина (НВК "Гарант"),

Вітаємо переможців!

Лисичанський центр науково-технічної творчості учнівської молоді