ЗНО обов'язково відбудеться

Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти повідомляє, що станом на 30 березня 2020 року, за повідомленням Міністерства освіти і науки України, розроблено два сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії.

ПЕРШИЙ СЦЕНАРІЙ: КАРАНТИН ЗАВЕРШУЄТЬСЯ ДО 1 ТИЖНЯ ЧЕРВНЯ

Усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчальний рік наприкінці червня. Після карантину для них організовується коригуюче навчання: вчитель ідентифікує теми, за якими є пробіли у знаннях, відчитує ті, які є критичними для класу, вказує, які теми необхідно додатково доопрацювати вдома.

Випускники 11-х класів також вчяться до кінця червня — коригують пробіли в програмі, готуються до ЗНО.

ЗНО стартує орієнтовно в останній тиждень червня і закінчується орієнтовно в середині липня. Результати основної сесії ЗНО стануть відомі наприкінці липня.

ДРУГИЙ СЦЕНАРІЙ: КАРАНТИН ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ДО ПОЧАТКУ СЕРПНЯ

Усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчання наприкінці травня та отримують відповідні документи. У 2020-2021 навчальному році перший місяць навчання буде коригуючим. Вчителі повинні будуть здійснити зріз знань, ідентифікувати теми, за якими є пробіли, та компенсувати їх упродовж першого місяця навчання. Сам навчальний рік 2020-2021 триватиме до кінця червня.

ЗНО для учнів 11-го класу стартує в середині серпня і закінчується до середини вересня.

Повна версія на сайті Міністерства освіти і науки України —

https://mon.gov.ua/ua/news/dva-scenariyi-rozvitku-podij-skilki-trivatime-navchalnij-rik-dati-zno-ta-yak-vidbuvatimetsya-vstup

Донецький центр оцінювання якості освіти