Разом зробимо більше!

Зараз благодійність і волонтерський рух стали не тільки актуальним і масштабним проявом безкорисливої допомоги, але й внутрішньою потребою кожної людини, небайдужої до чужого болю. Важливо не залишати без задоволення ці найважливіші потреби душі, що роблять людину справді прекрасною.

Уже багато років поспіль Лисичанська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 7 плідно співпрацює з закладом загальної середньої освіти — школою м. Яремче. За декілька років ці відносини стали не тільки партнерськими, а й товариськими. Онлайн-конференції з обміну досвідом, дружні стосунки між учнями та педагогічними колективами, подорожі до мальовничих куточків Івано-Франківської області — усе це стало одним великим «колом єднання» між школами заходу і сходу.

Сталося так, що до мешканців Яремчі прийшла біда, і лисичани не могли лишитись осторонь. Унаслідок сильних опадів протягом 22-24 червня на заході України рівень води в річках різко підвищився, що спричинило масові підтоплення. Найбільше лиха паводок завдав Івано-Франківській області, зокрема, м. Яремче, де саме й знаходиться школа-партнер. За сприяння батьків, учнів, учителів та небайдужих мешканців міста Привілля була проведена благодійна акція для допомоги закладу освіти м. Яремче. За декілька днів був організований збір коштів.

Схожий випадок стався й у 2008 році, тоді також допомагали, бо як моральна, так і матеріальна підтримка дуже важлива в складній ситуації.

На сьогодні яремчани вже отримали зібрані кошти. Найголовніше — не забувати про те, що будь-яка посильна допомога — безцінна. Маленькі послуги, що надаються вчасно, є найбільшими благодіяннями для тих, хто їх отримує.

У майбутньому колектив школи № 7 та школярі мають у планах відвідати м. Яремче, зустрітися з друзями зі школи-партнера, а також чекають у гості, на землі славетного Донбасу, краси та історії Східної України. Усіх об’єднує високий професіоналізм, любов до справи, а також щире бажання змінити країну, щоб у майбутньому не було моральних розподілів країни — Схід і Захід разом, взаєморозуміння та дружні стосунки між містами нашої Батьківщини в дії.

Відділ освіти