У Лисичанську до Міжнародного дня волонтера пройшов «ДОБРИЙ» онлайн-квест

З 1 по 4 грудня у Лисичанську пройшов «ДОБРИЙ» онлайн-квест. Сміливу ідею проведення гри презентували міський відділ освіти, Центр позашкільної роботи за школярами та молоддю (ЦПРШМ) та підтримали юні волонтери й волонтерські загони шкіл міста.

Основною локацією та маршрутом змагань стала офіційна сторінка соцмережі Facebook ЦПРШМ, де, власне, і розміщувались завдання. Шлях до перемоги 19 команд-учасниць був досить непростим і тривалим, але виявився напрочуд цікавим. Динамічна онлайн-гра складалася з 4 тематичних етапів. Покрокове правильне, швидке виконання завдань кожного дня надавало перепустку до наступного етапу. Щирість дитячих намірів, небайдужість до чужої біди, чуйність та співпереживання лише підсилювали жагу йти вперед, додавали сил і впевненості.

Мандрівку розпочали з перегляду та детального вивчення резюме команд волонтерів та креативної, яскравої презентації, добірки фото, відеосюжетів волонтерської роботи. Згодом, дружньо поринули у минуле, зарядилися позитивом від перегляду цікавого мультика про добро, отримали неймовірні емоції від челенджу та, надихнувшись прекрасним, організували майстер-класи з виготовлення чарівної дрібнички, яка приносить радість і «просто так!» її дарували.

Вирішальним етапом подорожі, що захоплює, стало чутливе привітання юних благодійників до Дня волонтера. Вир емоцій, гордість за дівчат і хлопців, за кожного, хто живе з добром у серці!

Щиро вдячні учасникам, їх координаторам за дружню атмосферу та чудовий настрій, які панували й відчувалися з обох боків екрану навіть на недосяжній відстані. Усі команди проявили себе достойно та отримали неоціненний волонтерський досвід. За найбільшою кількістю набраних балів у всіх етапах гри на призові сходинки потрапили:

І місце — волонтерський загін «Милосердя» КЗ «ЛСШ І-ІІІ ст. № 27» та волонтерський загін «Добра воля» ЗЗСО І-ІІ ст.№ 24;

ІІ місце — волонтерський загін «Динаміт» ЗЗСО І-ІІІ ст.№ 2 та загін «Волонтер» ЗЗСО І-ІІ ст.№ 18;

ІІІ місце — волонтерський загін «Доброчинник» ЗЗСО І-ІІІ ст.№ 14 та волонтерський загін «Соняшник» ЗЗСО І-ІІ ст. № 9.

Чергова онлайн-подія завершена. Нехай не засмучуються ті, хто не потрапив у трійку лідерів квесту. Переможених в подібних заходах не може бути, адже займатися доброчинною справою престижно і відповідально! Повірте, ця мандрівка була того варта!

За інформацією Центру позашкільної роботи за школярами та молоддю