Пробне ЗНО відбулося

 В суботу, 10 квітня, у м. Лисичанську відбулося пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), яке проводилося з метою ознайомлення учасників з процедурою проведення ЗНО, а саме: з порядком доступу до пункту тестування і робочого місця, особливостями роботи із бланками відповідей, структурою і змістом тестових зошитів.

Пунктами пробного зовнішнього незалежного оцінювання цього року стали Лисичанський багатопрофільний ліцей та Лисичанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №14.

Під час проведення пробного ЗНО були витримані усі протиепідемічні заходи, пов’язані з карантинними вимогами. Учасники та персонал пунктів тестування дотримувалися протиепідемічних заходів як до входу в пункти тестування, так і впродовж усього періоду оцінювання: перебували в масках, користувалися дезінфекторами, дотримувалися соціальної дистанції. Осіб з ознаками респіраторних захворювань та підвищеною температурою виявлено не було.

 Для участі у пробному тестуванні зареєструвалося 327 осіб, з’явилися на пункти тестування 95,7% учасників. Тестування розпочалося вчасно та пройшло без порушень. За процедурою пробного ЗНО спостерігали 4 громадських спостерігачі, два з яких – представники ЗМІ.

Ті учасники, що не з’явилися на пункти тестування у день проведення пробного ЗНО, зможуть забрати свої тестові матеріали протягом 3-х робочих днів у тих пунктах, які зазначені в їх запрошеннях – перепустках.

Звертаємо ще раз увагу, що учасники зможуть визначити результати пробного ЗНО за допомогою онлайн - сервісу, який буде відкрито з 10 по 14 квітня 2021 року. Український центр оцінювання якості освіти оприлюднить на своєму сайті правильні відповіді 12 квітня.

Кожен зареєстрований учасник, крім обраного для пробного ЗНО предмета, зможе додатково завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку ЗНО-2021, пройти тестування в домашніх умовах, після чого внести свої відповіді на спеціальний сервіс визначення результатів.

Управління освіти Лисичанської міської ВЦА