ЛЦНТТУМ оголошує набір до гуртка "Робототехніка"

За підтримки USAID в рамках проектів UCBI «Українська ініціатива з підвищення впевненості», «Прогресивна молодь в Лисичанську: підтримка науково-технічного молодіжного центру» в Лисичанському центрі науково-технічної творчості учнівської молоді (ЛЦНТТУМ) відкриваються нові напрямки роботи з науково-технічної творчості. Один з них — «Робототехніка».

Записатися до гуртка можна з 13 березня з 10.00 до 16.00.

Кількість місць обмежена!

Перші заняття відбудуться 17 березня з 14.00 до 18.00, 18 березня з 10.00 до 14.00.

Інтенсивне застосування роботів в побуті, на виробництві, в воєнній промисловості потребує, щоб користувачі володіли сучасними знаннями в галузі управління роботами, що дозволить розвинути нові розумні, безпечні та більш просунуті автоматизовані системи.

Робототехніка — це проектування, конструювання та програмування різноманітних інтелектуальних механізмів — роботів, які мають модульну структуру і володіють потужними мікропроцесорами.

Юні дослідники, увійшовши в цікавий світ роботів, занурюються в складне середовище інформаційних технологій. Програма гуртка спрямована на формування в учнів системного мислення, вміння бачити зв’язок технічної творчості з предметами шкільного курсу.

Кожне заняття включає теоретичний матеріал і практичну роботу.

Для створення роботів використовується конструктор Lego Mindstorms NXT 9797. Для створення програми, за якою діятиме модель, використовуються спеціальна мова програмування NXT-G, мови С та JAVA.

Конструктор LEGO Mindstorms дозволяє учням у формі пізнавальної гри дізнатися багато важливих ідей та розвинути необхідні в подальшому житті навички. Lego-робот допоможе зрозуміти основи робототехніки, наочно реалізувати складні алгоритми, розглянути питання, пов’язані з автоматизацією виробничих процесів і процесів управління. Робот розглядається в рамках концепції виконавця, яка використовується в курсі інформатики при вивченні програмування. Однак на відміну від безлічі традиційних навчальних виконавців, які допомагають розібратися в досить складній темі, Lego-роботи діють в реальному світі, що не тільки збільшує мотиваційну складову досліджуваного матеріалу, але вносить до нього дослідний компонент, дозволяє отримувати навички проведення фізичного експерименту. Навчання у гуртку не потребує спеціальної підготовки та спеціальних знань. Навчальний матеріал програми адаптований до занять з вихованцями різного рівня підготовленості.

Ласкаво просимо до нашого Центру!

Лисичанський центр науково-технічної творчості учнівської молоді