Забіг пам’яті «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

 28 серпня, напередодні Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, в Києві відбудеться щорічний Всеукраїнський патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

На спортивному заході кожен учасник має пробігти обрану ним дистанцію: 2, 5 або 10 км, із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України. Можна повідомити ім’я родича чи друга, або ж номер з іменем і прізвищем воїна буде присвоєно бігунові при реєстрації.

Реєстрація для участі триватиме до 15 серпня.

Зареєструватися можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSed1sb54GNXYkerMbO1PaeJSZ9rVRpsirfV_NgSQIshaYilWQ/viewform

Нагадаємо, що забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» — щорічна акція присвячена вшануванню пам’яті загиблих воїнів, який не є спортивним змаганням. Він проходить в рамках державних заходів, присвячених Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (розпорядження КМУ від 9 червня 2021 року № 614).

Забіг започаткував у 2018 році Олег Дурмасенко — батько загиблого героя.

За матеріалами Міністерства у справах ветеранів України