Укрпошта запрошує молодь взяти участь у літературному конкурсі «Напиши листа спортсмену…»

Підтримуючи рішення Міжнародного бюро Всесвітнього поштового союзу (ВПС) щодо проведення 41-го міжнародного молодіжного конкурсу творів епістолярного жанру на тему «Напиши листа спортсмену або спортивному діячеві, яким ти захоплюєшся, і розкажи йому (їй), що для тебе означають Олімпійські ігри» (скорочена назва — «Напиши листа спортсмену...») та з нагоди відзначення Всесвітнього дня пошти — 9 жовтня — Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» оголошує проведення в 2011-2012 рр. національного конкурсу на цю тему.
Конкурс має на меті пропагувати серед молоді ідей олімпійського руху, здорового способу життя, а також олімпійських цінностей — удосконалення, дружби та поваги; спонукати до усвідомлення юним поколінням важливості поштової служби в суспільстві; сприяти розвиткові в дітей навичок до творчості, уміння писати листи, влучно й дохідливо висловлювати свої думки.
Вікова категорія учасників — школярі від 10 до 15 років. Критерієм для встановлення віку дитини є дата початку конкурсу.
Національний конкурс відбудеться в два етапи: регіональний етап (конкурси організовують дирекції підприємства в Автономній Республіці Крим, 25 областях України, у містах Києві та Севастополі) проводиться з 9 жовтня 2011 року до 31 січня 2012 року; фінальний етап (розглядатимуться твори, що посіли перше місце в кожній дирекції УДППЗ «Укрпошта») триватиме з 01 березня 2012 року до 15 квітня 2012 року.
Конкурсний твір має бути написаним прозовою мовою у формі листа обсягом до 800 слів (рукописного чи друкованого тексту).
Критерії оцінювання конкурсних робіт: повнота розкриття теми; особистий погляд на світ та проблеми, пов’язані з темою конкурсу; оригінальність творчого задуму; змістовність, щирість; логічність та самостійність викладу матеріалу; грамотність.
Для нагородження переможців національного конкурсу встановлюються три призових місця та відповідні винагороди: І місце — 1000 грн; ІІ — 600 грн; ІІІ — 400 грн.
Грошові винагороди виплачуються згідно з чинним законодавством шляхом переказу коштів на домашню адресу переможців конкурсу.
Твір-переможець національного конкурсу буде надіслано до Міжнародного бюро ВПС для участі в міжнародному конкурсі, результати якого буде оприлюднено після надходження інформації від ВПС.
Призери міжнародного конкурсу отримають такі нагороди ВПС: І місце — позолочена медаль, ІІ — срібна медаль, ІІІ — бронзова медаль.
31 січня 2012 року ? останній день відправлення листа на конкурс, що має підтвердити відбиток календарного штемпеля на конверті.
Надсилати роботу слід на адресу дирекцій УДППЗ «Укрпошта» за місцем проживання учасника конкурсу. На конверті зробити позначку «Конкурс ВПС». Учасник конкурсу має вказати повну домашню адресу; прізвище, ім’я, по батькові; назву та адресу навчального закладу (школи), клас, у якому навчається; номер телефону (за наявності), а також надіслати копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера (власного чи одного з батьків), копію свідоцтва про народження, своє кольорове фото.Особисті дані про учасників конкурсу без їхньої або представників за законом згоди не розголошуються.
Докладніше з умовами конкурсу та порядком його проведення можна ознайомитися на корпоративному порталі Укрпошти (www.ukrposhta.com), на сайтах дирекцій підприємства, а також у кожному поштовому відділенні.
Тож чекаємо на цікаві листи, змістовні й емоційні, у яких кожен по-особливому й незвичайно матиме змогу висловити власну думку щодо олімпійського руху та його значення в житті людей!

Положення про конкурс (45.5 kB)