Відтепер послугу з централізованого опалення можна сплачувати протягом року

До уваги мешканців міста

КП «Лисичанськтепломережа» повідомляє що набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України № 744 від 19 жовтня 2016 року «Про зменшення фінансового навантаження на споживачів щодо оплати послуги з централізованого опалення шляхом створення умов для отримання розстрочки на оплату послуги з централізованого опалення».

Згідно п. 2 змін Постанови КМУ № 744 споживач, який не має субсидії на оплату послуги з централізованого опалення може написати заяву до виконавця такої послуги для отримання розстрочки на оплату послуги з централізованого опалення.

Згідно п 10 змін Постанови КМУ № 744 у разі звернення споживача до виконавця послуги з централізованого опалення із заявою про надання розстрочки, такий виконавець починаючи з місяця подання зазначеної заяви щомісяця протягом опалювального періоду нараховує 50 відсотків плати за послугу з централізованого опалення.

Сума неоплачених протягом опалювального періоду 50 відсотків плати за послугу з централізованого опалення нараховується споживачу протягом міжопалювального періоду щомісяця рівними частинами з травня по вересень включно.

Розрахунок та розподіл рівними частинами протягом кожного місяця міжопалювального періоду суми неоплачених протягом опалювального періоду 50 відсотків плати за послугу з централізованого опалення здійснюється виконавцем такої послуги.

Згідно п 20 змін Постанови КМУ № 744 у разі звернення споживача, який не має субсидії на оплату послуги з централізованого опалення, із заявою про надання розстрочки виконавець такої послуги у платіжному документі передбачає графи для зазначення 50 відсотків плати за послугу з централізованого опалення протягом опалювального періоду та графи для зазначення розрахованої і розподіленої рівними частинами протягом кожного місяця міжопалювального періоду суми неоплачених 50 відсотків плати за таку послугу.

Директор КП «Лисичансктеплосеть» А.В. Панаит