Про проведення конкурсу архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Аwards 2019

За інформацією оргкомітету щорічного конкурсу архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Аwards 7 червня 2019 року відбудеться фінал II Загальноукраїнського щорічного конкурсу архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Аwards 2019.

Конкурс проводиться щорічно задля визначення кращих архітектурних проектів України, в тому числі у сфері житлового будівництва, архітектури державних, муніципальних та соціальних об’єктів, об’єктів транспорту, реновації історичних об’єктів, інновацій у будівництві тощо.

Термін подання конкурсних робіт до 24 травня 2019 року. З детальними умовами конкурсу можна ознайомитись за посиланням: http://ukrainianurbanawards.com/page2201479.html.

Конкурс Ukrainian Urban Аwards покликаний визнати кращі архітектурні проекти України, незалежно від форми, розміру та бюджету. Він сприяє підвищенню просторової якості та комфортності міст, забезпеченню сталого розвитку та е інструментом для покращення урбаністики.

Близько 3 000 українських архітекторів, дизайнерів середовища та урбаністів відвідали конкурс в минулому році, загалом на суд журі було подано більше ніж 500 робіт у 12 номінаціях.

Цьогоріч висококваліфіковане журі у складі кращих архітекторів країни та світу, головних архітекторів європейських міст та провідних урбан-дизайнерів оцінюватимуть досягнення міської нерухомості України та визначатимуть найкращі архітектурні проекти.

Головний акцент конкурсу та критерії оцінки журі базуються на принципах, викладених в основних тезах Лейпцизької хартії «Міста Європи на шляху сталого розвитку». В першу чергу, це є відношення до пішоходів, велосипедистів, а також правильна багатофункційність та різноманітність, змішана забудова. Особливою вимогою є контекст середовища — коректність нового об’єкту до існуючої «тканини» міста, важливими є енергоефективність та реалізація проектів.