Конкурс проектних ідей у сфері сталого розвитку в Україні

В рамках Спільного проекту Уряду Швеції та Програми розвитку ООН «Посилене партнерство для сталого розвитку» оголошено конкурс проектних ідей у сфері сталого розвитку в Україні.

До участі запрошуються: місцеві органи влади та органи місцевого самоврядування, заклади освіти, громадські організації та  бізнес-організації, які об’єдналися для вирішення проблем сталого розвитку регіону.

Завдання конкурсу:

Сформувати ефективні багатосторонні партнерства, які орієнтовані на виклики і готові ініціювати та вирішувати актуальні проблеми ключових напрямків сталого розвитку;

На конкурсній основі відібрати інноваційні ідеї ініціатив зі сталого місцевого розвитку, що покликані на умовах ефективного партнерства вирішити важливу та достатньо розповсюджену (не унікальну) проблему, навколо вирішення якої об’єднуються партнери з різних секторів.

Діяльність майбутніх партнерств повинна здійснюватися за як мінімум одним з наступних ключових напрямків у сфері сталого розвитку:

  • — стала мобільність;
  • — підвищення енергоефективності;
  • — ефективне управління відходами;
  • — стимулювання місцевого економічного розвитку.

Стала мобільність — це мобільність відповідно до принципів сталого розвитку. Стала мобільність включає надання послуг та створення інфраструктури для переміщення людей і товарів — що сприяє економічному і соціальному розвитку на користь нинішньому і майбутньому поколінням — безпечним, економним, доступним, ефективним і надійним способом, при цьому мінімізуючи вуглецеві та інші шкідливі викиди та негативний вплив на довкілля. Це включає, серед іншого, ефективні й екологічні транспортні системи. Транспорт сприяє розвитку територій, об’єднує людей та місцеві громади з рештою світу, формує ринки і полегшує торгівлю. Ефективна й екологічна транспортна система має краще справлятися з негативними зовнішніми факторами. Водночас, вона повинна виконувати свою основну функцію, а саме забезпечення більшої мобільності для всіх, зокрема для малозабезпечених і вразливих груп.

Етапи конкурсу

Методологія проведення конкурсу полягає у відборі на конкурентних засадах п’яти рішень, розроблених у багатосторонньому партнерстві, що відбуватиметься у три етапи:

Етап 1: конкурсний відбір проектних ідей на підставі заповненої онлайн-заявки та підтвердженого партнерства.

Етап 2: запрошення переможців першого етапу на міжрегіональний форум для ґрунтовної презентації запропонованої ідеї та обговорення можливих шляхів її корегування відповідно до завдання Проекту.

Етап 3: аналіз доопрацьованих під час другого етапу проектних пропозицій та прийняття остаточного рішення щодо проектних пропозицій, які будуть підтримані.

П’ять найбільш цікавих та перспективних з точки зору реплікації ініціатив, що спрямовані на розв’язання проблем сталого розвитку та розроблені в багатосторонньому партнерстві, будуть підтримані і впроваджені в рамках Проекту.

Як подати заявку?

Оформлені відповідно до вимог проектні ідеї можна подати, заповнивши заявку на участь в конкурсі за посиланням.

Крайній термін подання проектної ідеї: до 18.00 31 травня 2019 року.

Детальні умови та правила участі вказані у Запрошенні до участі у конкурсі.

Інформація про проект доступна за посиланням http://bit.ly/2WEYtBv.

Департамент житлово-комунального господарства Луганської облдержадміністрації