Шановні абоненти КП «Лисичанськтепломережа»

З 1 жовтня 2019 року відбудуться зміни механізму надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Постановою КМУ від 17.04.2019 року № 373 (далі — Постанова) затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, який буде запроваджено з 1 жовтня 2019 року.

Передбачено дві форми надання пільг у грошовій формі: безготівкова і готівкова.

Пільги надаватимуться у безготівковій формі через АТ «Ощадбанк», аналогічно безготівковій формі надання житлових субсидій.

Перевагою безготівкової форми є самостійне перерахування АТ «Ощадбанк» коштів за надані пільги на рахунок КП «Лисичанськтепломережа» на підставі договору, який укладений між нашим підприємством та АТ «Ощадбанком», без залучення пільговика.

Громадянам пільгової категорії надано також право отримувати пільги у готівковій формі. Проте, така форма надання пільг вимагає самостійної щомісячної оплати за надані послуги з централізованого опалення та відсутності простроченої понад місяць заборгованості з оплати послуг з централізованого опалення. Згідно п.7 Постанови: «У разі отримання від виконавців комунальних послуг інформації про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати послуг (внесків/платежів), сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільги з наступного місяця здійснюється у грошовій безготівковій формі».

Адміністрація КП «Лисичанськтепломережа»