Щодо проєкту «Відкритий ринок» - соціальна онлайн платформа для підтримки невеликих сільгосппідприємств

15 квітня 2020 року стартував проєкт «Відкритий ринок» — соціальна онлайн платформа для підтримки невеликих сільгосппідприємств, покликаний допомогти їм знайти своїх покупців, які у свою чергу отримають можливість придбати якісні свіжі продукти. Ініціатори проєкту — громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Асоціацією міст України.

«Відкритий ринок» — це майданчик, на якому можуть зустрітись без посередників виробники сільськогосподарської продукції та її споживачі. Він задуманий як відповідь на виклик епідемії COVID-19 та її наслідків. Багато селян сьогодні опинилися у складній ситуації, не маючи можливості реалізувати власновирощену продукцію на ринках та ярмарках України. Водночас, мешканці міст і селищ вимушені купувати фрукти, овочі, м’ясо, молоко та іншу продукцію виключно в магазинах та супермаркетах.

Проєкт «Відкритий ринок» не є комерційним, а виключно соціальним, тому не передбачає жодної системи оплати. Проєкт є всеукраїнським, проте, споживачі зможуть знайти продукцію у своїй області після того, як в ній зареєструється перший виробник.

Платформа відкритий ринок доступна за адресою: https://rynok.in.ua/

Детальшніше про проєкт за посиланням http://www.auc.org.ua/novyna/vidkrytyy-rynok-startue-onlayn-proekt-za-pidtrymky-amu та на сайті платформи https://rynok.in.ua/

Відділ економіки Лисичанської міської ради