АМУ надіслала народним депутатам пропозиції змін до Виборчого кодексу

Голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко звернувся до Голови Верховної Ради України, голів фракцій політичних партій та депутатських груп Верховної Ради України щодо ситуації, яка склалася навколо процесу підготовки до місцевих виборів та пропозицій змін до Виборчого кодексу України. У зверненні наголошується на неприпустимості закритого процесу обговорення змін до Виборчого кодексу України в частині місцевих виборів та необхідності залучення до обговорення усіх зацікавлених осіб, зокрема, Асоціації міст України.

 Щодо змін до Виборчого кодексу України, які планується внести, Голова АМУ наголошує, що пропозиції по встановленню будь-якого загальнонаціонального рейтингу партій, від якого буде залежати їх право на розподіл депутатських мандатів до місцевих рад, є антиконституційним та обмежує виборче право. Також є неприпустимою пропозиція запровадити пропорційну виборчу систему для виборів депутатів місцевих рад (сільських, селищних, міських) з кількістю виборців у громадах 90 тисяч і менше.

Асоціація міст України висловлює сподівання, що народні депутати не будуть запроваджувати додаткових виборчих бар'єрів на місцевих виборах 2020 року як для політичних партій, так і для самовисуванців.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації міст України https://www.auc.org.ua/

Вложения:
Скачать этот файл (lyst_arahamiyi_0.pdf)Лист[ ]