«Академія громадського активізму»

Фонд Східна Європа та Інтерньюз-Україна за підтримки Проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» розпочинають набір на річну комплексну програму «Академія громадського активізму».

Програма має на меті посилити навички лідерів громадського сектору та активістів через навчання, професійний обмін та менторський супровід.

Програма розрахована на мешканців підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей та міста Херсон, які займаються громадською чи соціальною діяльністю, а саме:

  • — керівників, членів, активістів чи волонтерів громадських об’єднань (громадських організацій, громадських спілок), що зареєстровані як юридичні особи згідно із законодавством України;
  • — керівників або членів громадських рад, інших консультативно-дорадчих органів при органах виконавчої влади, місцевого самоврядування чи комунальних підприємствах і установах;
  • — представників неформалізованих ініціативних груп;
  • — лідерів думок, громадських активістів чи волонтерів без належності до конкретних формалізованих організацій.

Учасники програми зможуть підвищити інституційний потенціал своїх організацій та покращити взаємодію з місцевою владою й іншими організаціями для успішної реалізації спільних проєктів.

В рамках програми учасники отримають:

  • — тренінгову онлайн-програму та менторську підтримку від найкращих експертів громадського сектору;
  • — оцінювання організаційного та комунікаційного потенціалу своєї організації та рекомендації з подальшого розвитку;
  • — участь у хакатоні та міжрегіональному обміні досвідом;
  • — можливість створити дієві коаліції з однодумцями — з-поміж слухачів Академії;
  • — гранти на реалізацію спільних ініціатив коаліцій; сертифікати про проходження програми.

Навчання та інші програмні заходи триватимуть з квітня по грудень 2021 року у форматі лекцій та практичних сесій на платформі Zoom (із можливим винесенням частини активностей офлайн залежно від епідеміологічної ситуації в Україні).

Участь у програмі безкоштовна.

Відбір учасників відбуватиметься у два етапи під час відкритого конкурсу. Про деталі другого етапу — повторне анкетування та інтерв’ю — заявників повідомлять додатково.

Серед ключових критеріїв відбору: готовність приділяти навчанню в середньому до п’яти годин на тиждень, а також — мати для цього необхідні технічні засоби (інтернет, пристрій для участі у Zoom-конференціях).

Дедлайн для заповнення анкети — 15 березня 2021 року.

Аплікаційну форму можна заповнити за посиланням: https://bit.1y/2OzLmCn Більше інформації про навчальну програму за посиланням: http://civicleadershipacademy.in.na

Детальніше про Академію — за посиланнями: http://bit.1y/3cZQs1W Запитання щодо програми можна надсилати на електронну адресу Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. з позначкою у темі листа «Конкурс на навчання в Академії громадського активізму».