Стаж роботи ВПО за відсутності документів може підтверджуватися показаннями не менше двох свідків

Є випадки, коли українці, які виїхали з окупованих територій, потребують підтвердження трудового стажу для пенсій, але не мають трудових книжок або відповідних записів. Це питання розглянули на засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук http://surl.li/lftuc

Учасники засідання надали роз’яснення з цього приводу. Так, відповідно до постанови КМУ від 12 серпня 1993 року № 637, стаж роботи за відсутності документів може також підтверджуватися показаннями не менше двох свідків.

Відповідна норма діє у разі, коли підприємства, установи, організації розміщуються (розміщувалися) на ТОТ або в районах бойових дій.

Свідками можуть виступати люди, які знають заявника по спільній роботі на підприємстві, в установі, організації та мають документи про свою роботу за час, стосовно якого вони підтверджують роботу заявника. А на підставі показань свідків органи Пенсійного фонду України підтверджують стаж роботи для призначення пенсій.

Звертайтесь до фахівців центру зайнятості за номерами гарячих ліній 098-875-48-95, 099-491-20-86 або пройдіть за посиланням для мешканців Луганщини http://surl.li/invaz для роботодавців та підприємців Луганщини http://surl.li/ioarc